23 °

max 36 ° / min 22 °

Utorak

11.08.

36° / 22°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stoltenberg: Srbija sama odlučuje

Region

Comments 0

Izvor: Mina

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Stoltenberg: Srbija sama odlučuje

Srbija kao vojno neutralna država, koja nema cilj da uđe u NATO, sama donosi odluke, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i dodao da ta država treba da odluči i kakvu vrstu telekomunikacija i civilne infrastrukture želi da ima.

Stoltenberg je to rekao u intervjuu za Glas Amerike, odgovarajući na pitanje kako komentariše zabrinutosti u vezi sa kineskom ulogom u regionu kada je riječ o novoj 5G tehnologiji.

"Srbija je vojno neutralna zemlja. Srbija nema cilj i ne stremi da uđe u NATO. Srbija sama donosi odluke", naglasio je Stoltenberg.

Kako je objasnio, zemlje koje su članice NATO ili teže da se priključe NATO, kao što je Sjeverna Makedonija, moraju da zadovolje standarde, uključujući bezbjedan i siguran način komunikacije.

Stoltenberg je rekao da se zahtjevi koji moraju da se ispune, kada je riječ o civilnoj infrastrukturi i telekomunikacijama, kao što je 5G tehnologija, ne odnose na zemlje koje nisu članice.

"Možemo da ih zamolimo, ili da ih posavjetujemo, ali na Srbiji je da odluči kakvu vrstu telekomunikacija želi da ima i kako želi da organizuje svoju civilnu infrastrukturu", rekao je Stoltenberg.

On je kazao da Alijansa pozdravlja činjenicu da je Srbija bliski partner NATO.

"Mi sarađujemo sa Srbijom. Nedavno smo imali jednu od naših vježbi civilne pripravnosti u Srbiji. Predsjednik Srbije i ja smo otvorili tu vježbu, koja pokazuje da radimo zajedno", naveo je Stoltenberg.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR