25 °

max 37 ° / min 21 °

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

33° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

30° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 18°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjem obavještajnih službi

Region

Tag Video
Comments 0

Izvor: b92

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Vučić: Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjem obavještajnih službi

Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjima obavještajnih službi, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Sjednica savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao Vučić, počela je danas u 18 sati.

Vučić je sjednicu zakazao povodom moguće obavještajne afere, čiji su akteri ruski obavještajac i navodno jedan srpski bezbjednjak, a nakon sjednice Savjeta biće poznato više detalja o ovom slučaju čiju pozadinu, po nalogu predsjednika, istražuju srpske bezbjednosne službe.

"Rade sa dva cilja. Jedno je prikupljanje obavještajnih podataka da bi uticali na promjenu politike Srbije, a drugo je sagledavanje moći i kapaciteta Srbije, kako bi smanjili djelovanje Srbije. U skladu sa tim mi smo mjere naše kontraobavještajne zaštite ojačali posljednjih godina. Najviše u interesu naše vojske. Koriste bolje i veće mjere zaštite od obavještajnih djelovanja" rekao je Vučić.

"Naše obavještajne službe su došle do saznanja da će se u Zemunu negdje oko 18 sati, potpukovnik srpske vojske Z.K. sastati sa potpukovnikom ruske federacije Kleban, ali objavljeni snimak nije napravila naša služba", dodao je on.

Sjednici u zgradi predsjedništva Srbije prisustvovali su ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba, premijerka Srbije Ana Brnabić i mnogi drugi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR