9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fon der Lajen: Narednih šest mjeseci biće ključni za odnose EU i ZB

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 0

Fon der Lajen: Narednih šest mjeseci biće ključni za odnose EU i ZB

Izvor: Tanjug/Blic

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da će narednih šest mjeseci biti ključni za odnose EU i Zapadnog Balkana i najavljuje da će Evropska komisija za nekoliko sedmica izaći sa novom metodologijom proširenja.

Ursula fon der Lajen je tokom predstavljanja prioriteta hrvatskog predsjedavanja u Evropskom parlamentu u Strazburu pozvala EU da održi momentum kada je riječ o Zapadnom Balkanu.

"Ako želimo da samit EU Zapadni Balkan u Zagrebu bude uspješan moramo sada da uradimo naš domaći zadatak. Zato ćemo predstaviti našu metodologiju proširenja za nekoliko sedmica kako bismo razgovarali o neophodnoj modernizaciji, a prvenstveno dali našim prijateljima na Zapadnom Balkanu perspektivu za početak pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom", poručila je. 

Predsjednica Evropske komisije je ocijenila da upravo Hrvatska, koja je preuzela šestomjesečno predsjedavanje Savjetom EU, zna bolje od mnogih šta znači snaga evropske perspektive, koliko daleko ta perspektiva može odvesti zemlju u pogledu transformacije sistema i ekonomije, ali i šta je to dobro što EU može da uradi svojim angažmanom i investiranjem u regionu Zapadnog Balkana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR