Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Plašim se da se briše ime srpske crkve u Crnoj Gori

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Vučić: Plašim se da se briše ime srpske crkve u Crnoj Gori Beta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se plaši da se polako briše ime srpske crkve u Crnoj Gori, i da će u toj državi ostati, kako je naveo, nekakve mitropolije, eparhije ili savjeti.

Vučić je, u jutarnjem programu TV Prva, rekao da gleda već 20 godina šta se radi i da će se pokazati da je bio u pravu.

Upitan da to pojasni, on objasnio je da se polako briše ime srpske crkve u Crnoj Gori i da će ostati mitropolije, eparhije, čime će neki htjeti i uspeti da smire strasti.

"Ali moja riječ se neće promijeniti i ostaće ista. Nijednog sekunda nisam branio crkvi da se izjasni po nacionalnim pitanjima, kao što se i ja izjašnjavam", istakao je on.

Na pitanje šta se dešava u Crnoj Gori i što je rekao da patrijaršija SPC treba da se pita, a ne mitropolija crnogorsko primorska, odgovorio je konstatacijom da su mu kao političkom veteranu poznati svi trikovi.

To je objasnio riječima "pokušaće da sjednu sa mitropolijom crnogorsko-primorskom i postignu dogovor".

"Na meni je da ukažem da se radi o pokušaju napada na srpsku crkvu, a ne na mitropoliju ili neku eparhiju", kazao je Vučić.

Upitan za odnos sa crnogorskim predsjednikom Milom Ðukanovićem rekao je da su u pristojnim odnosima kao dva predsjednika.

Na konstataciju da su mnogi mislili da su to prijateljski odnosi, odgovorio je da ne želi da ulazi u to šta neko misli.

"U pristojnim smo odnosima, isto kao i sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Komentari

Montebegrin,

A nikome nije cudno sto Milo mudro suti....a Vucic ,po 24 ure na tv.....popovi...... "Ne boj se pasa koji laju...."

Mihailo,

Ubrzo cemo SPC u Crnoj Gori stati na kraj, Vučko, pa pucaj uzduž i poprijeko

Luštica,

Nema čega da se plašiš, kako ste nama ukinuli i državu i crkvu nasilnički i ratom tako mi danas demokratski sve to vraćamo. Ne boj se za Crnu Goru nego taj napaćeni srpski narod u Srbiji malo pomogni, odoše ti 50 000 mladih i obrazovanih svake godine...

Bosiljka,

Preporuka ya Vučića je da se plaši afera u Srbiji: Krušik, Jovanjica i još po koja plantaža marihuane. Ovo u Crnoj Gori mu je odlično da skrene pažnju sa potpunog rasula u svim sferama života u Srbiji!

Ostavi komentar

0/300