11 °

max 15 ° / min 3 °

Utorak

31.03.

15° / 3°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

16° / 2°

Subota

04.04.

18° / 7°

Nedjelja

05.04.

20° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšen crnogorski državljanin: U kamionu sa bananama bio i kokain

Izvor: Foto: MIA.mk

Region

Comments 0

Izvor: Beta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Uhapšen crnogorski državljanin: U kamionu sa bananama bio i kokain

Policija Sjeverne Makedonije potvrdila je danas da je uhapsila četiri osobe zbog krujumčarenja kokaina iz Južne Amerike, čiji je mali dio u Skoplje stigao u kamionu sa bananama. Među uhapšenima je 31-godišnji crnogorski državljanin.

Uhapšeni su vlasnik skopske firme povrća Bankes kompani, uvoznika i krajnjeg primaoca tovara sa bananama, njegov sin, čovjek koji je istovarivao robu i vozač kamiona, 31-godišnji državljanin Crne Gore, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Naće Čulev na konferenciji za novinare.

Radi se, kako je istakao, o "međunarodnoj operaciji protv kriminalnih struktura uključenih u trgovinu drogom".

Kilogram, koji je sinoć zaplijenjen u policijskoj akciji u Skoplju, kako je rekao Čulev, dio je veće količine kokaina namijenjenog Sjevernoj Makedoniji, koja je zadržana u drugoj zemlji, ali je dodao da zbog istrage međunarodne istrage ne može da kaže o kojoj se količini i o kojoj zemlji radi.

Prema riječima Čuleva, kamion šleper sa bananama, koji je vozio 31-godišnji državljanin Crne Gore, u Sjevernu Makedoniju je ušao preko prelaza "Ćafasan" sinoć oko devet sati, sa Albanijom.

Po dolasku u magacin u skopskom selu "Krušopek" policija je započela akciju i tu pronašla sina vlasnika Bankesa, 22-godišnjeg J. E. i 51-godišnjeg R. I. koji je istovarao robu, a nedugo zatim se pojavio i vlasnik firme za voće 47-godišnji S. E.

Čulev je naveo da je prilikom pretresa šlepera i magacina pronađeno pakovanje od jednog kilograma kokaina i da je zapljenjeni mobilni telefoni i novac (3.000 eura, 700 dolara i 188.000 denara) i šleper "Iveko" sa 1.098 paketa banana.

Prema riječima ministra policije, četvorica uhapšenih muškaraca koji su zadržani u policijskoj stanici danas će biti predati Tužilažtvu za organizovani kriminal, sa kojim je zajedno sprovedena akcija od 17. do 19. febraura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR