4 °

max 15 ° / min 1 °

Petak

03.04.

15° / 1°

Subota

04.04.

18° / 8°

Nedjelja

05.04.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 7°

Utorak

07.04.

20° / 5°

Srijeda

08.04.

21° / 6°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Šojgu nije u ratnom pohodu u ime Srbije, njegova posjeta je drugog karaktera"

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 0

Izvor: geopolitika.ru

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

"Šojgu nije u ratnom pohodu u ime Srbije, njegova posjeta je drugog karaktera"

Glavni urednik portala Geopolitika.ru Leonid Savin, prokomentarisao je današnju posjetu ruskog ministra odbrane Srbiji.

Komentar je uslijedio nakon histerije velikog broja srpskih medija o toj posjeti i nakon brojnih netačnih informacija i tendencioznih kampanja proteklih dana.

Sudeći po medijskim izvještajima, Srbija bi trebalo da bude poprište žestokog rata između Rusije i Zapada i to, ako ne danas, evo, već sjutra.

“Na žalost, mnogo srpskih medija je na nekorektan način predstavilo današnju posjetu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua Beogradu. O posjeti se govori u tipičnom stilu o suprotstavljenim stranama, pa su tako srpski mediji upali u zapadnu zamku o sukobu Rusije i Zapada, u kome je Srbiji mjesto između čekića i nakovnja. Istovremeno se posjete zapadnih zvaničnika i partnera, koji otvoreno govore o usisavanju Srbije u EU i NATO, čak i po cijenu kršenja srpskog Ustava i gaženja po tradicionalnim srpskim vrijednostima, dočekuju sa mnogo više pozitivnih ocjena i bez spominjanja konfrontacije sa Rusijom. I, to je prilično čudno. Ako Rusija snabdjeva Srbiju visokokvalitetnim oružanim sistemima, potrebno je imati u vidu da su to odbrambeni sistemi – što znači da su namijenjeni odbrani srpskog suvereniteta i zato to i jesu dobre mjere. Zapadni proizvođači naoružanja – iz Sjedinjenih država, Velike Britanije i Njemačke - sâmi priznaju da njihovi oružani modeli imaju mnogo problema, od konstrukcije do proizvodnje.

I, konačno, posjeta ruskog ministra je vjerovatnije humanitarnog karaktera, jer se odvija uoči proslave 75. godišnjice pobjede Sovjetskog saveza nad nacističkom Njemačkom i njenim saveznicima", kazao je Leonid Savin. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR