22 °

max 37 ° / min 20 °

Petak

10.07.

37° / 20°

Subota

11.07.

37° / 20°

Nedjelja

12.07.

33° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

31° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 18°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Slovenija spremna da zatvori granice zbog koronavirusa"

Izvor: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Region

Comments 0

Izvor: Tanjug/B92

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

"Slovenija spremna da zatvori granice zbog koronavirusa"

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da je Slovenija spremna i da zatvori granice ukoliko se pojača rizik unosa koronavirusa, javljaju slovenački mediji.

"Zbog širenja koronavirusa Slovenija će zatvoriti granice bude li potrebno, odnosno sprovoditi mjere koje su srazmjerne i odgovarajuće prilikama do kojih može doći", kazao je Šarec novinarima prilikom popodnevne proslave predaje novog helikoptera policiji na ljubljanskom aerodromu, prenosi Hina.

Prema riječima slovenačkog premijera u ostavci, slovenačka vlada i zdravstvene institucije dnevno prate događaje zbog vjerovatnog rizika da će se virus pojaviti i u Sloveniji.

Postoje i scenariji za dalje aktivnosti, pa i angažovanje civilne zaštite i policije, ako bi došlo do većeg broja oboljelih, no sve te mjere treba da budu primjerene razvoju situacije.

Za četvrtak je predviđeno da vlada o riziku širenja virusa raspravlja i na svojoj redovnoj sjednici, u kontaktu je s vlastima u susjednim državama, a i Slovenija će se odazvati na sastanak koji je s kolegama premijerima iz susjednih država najavio predsjednik italijanske vlade Ðuzepe Konte.

Zdravstvene vlasti u ponedjeljak su potvrdile da je ukupno 13 ljudi do sada u Sloveniji bilo testirano na novi koronavirus i da su svi testovi pokazali negativan rezultat.

U tzv. kućnom karantinu su dva para koja su prošle sedmice u domovinu prebačeni s kruzera Dajmond Princes, a testovi sprovedeni prije toga u Japanu i oni u Sloveniji pokazali su da nijesu zaraženi. Oni se dobro osjećaju i nemaju simptome bolesti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR