18 °

max 25 ° / min 14 °

Petak

29.05.

25° / 14°

Subota

30.05.

22° / 13°

Nedjelja

31.05.

20° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

22° / 14°

Utorak

02.06.

24° / 14°

Srijeda

03.06.

24° / 14°

Četvrtak

04.06.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
HR: Stigao nalaz da ima koronu, a nakon sat je umrla

Izvor: EPA

Region

Comments 0

Izvor: 24sata.hr

Autor: Antena M

  • Viber

HR: Stigao nalaz da ima koronu, a nakon sat je umrla

Onkološka bolesnica (65), koja je u četvrtak preminula u Hrvatskoj, bila je pozitivna na koronavirus, a po raspoloživim podacima nije u proteklom periodu boravila izvan zemlje, prenosi 24 sata. 
Bila liječena zbog onkoloških problema, a zadnje liječenje je bilo 19. marta nakon kojeg je otpuštena na kućno liječenje.

"Pozlilo joj je u noći na četvrtak, pozvana je Hitna pomoć koja je bolesnicu u teškom stanju dovezla u bolnicu. Primljena je s teškim respiratornim problemima. Ljekari koji su joj pomagali odlučili su uzeti bris i poslati ga na analizu. Ovog puta pacijentkinja je primljena i zadržana u posebnom dijelu bolnice koji je predviđen za takve slučajeve. Dok smo je pripremali za prevoz u Osijek u respiratorni centar stigao je nalaz da je pozitivna na bolest COVID-19, sat vremena nakon toga ona je umrla", pojasnio je dr. Josip Samardžić, direktor bolnice.

U periodu od 24 sata broj oboljelih u toj zemlji porastao je za 91 bolesnika. Razlog je pojava nove mikrolokacije na području Biograda i Zadra, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Nova lokacija na području Biograda i Zadra počela je, najvjerovatnije, u biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u samoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinfikuje i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni", kazao je ministar Beroš.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak dodao je kako su u Biogradu dva ljekara bila pozitivna na korona virus.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR