10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sve o ulasku u Hrvatsku na jednom mjestu

Izvor: EPA/EFE

Region

Comments 1

Sve o ulasku u Hrvatsku na jednom mjestu

Izvor: Avaz

Autor: Antena M

  • Viber

Svi strani državljani koji namjeravaju da uđu u Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, odgovore na pitanja mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja koronavirusa, a radi bržeg dobijanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uslovima ulaska u Hrvatsku, objavljeni su na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID.

Ako korisnici odgovor o uslovima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online obrazac za upit putem kojeg se svako može obratiti za konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska.

Navedena stranica i online obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširenje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li regulisan status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prelaz, ime graničnog prelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobiće automatski odgovor u kojem se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili se obratiti putem online obrasca.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nike Sabanovic

Hrvatska sam državljanka sa stalnim boravkom u Herceg Novom,CG.Rođena sam u Vitaljini, Konavle, dubrovačko neretvanska .Koji su uslovi za ulazak u HR, hvala.