23 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I u Kraljevu proglašena vanredna situacija

Izvor: EPA

Region

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

I u Kraljevu proglašena vanredna situacija

Vanredna situacija proglašena je danas i u Kraljevu u Srbiji, usljed pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem kovida 19.

Odluku je donio gradonačelnik Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada, a u skladu sa mišljenjem Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Odluka stupa na snagu od sjutra od 7 sati, kada će početi da se primjenjuju i posebne mjere zaštite stanovništva.

Zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mjere lične zaštite jedna je od tih mjera.

"U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vježbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mjere lične zaštite", navodi se u odluci o proglašenju vanredne situacije.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra. Na snazi je zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Rigoroznija pravila važe i za ugostiteljske objakete, koji će raditi od 7 do 20 časova, ali i u tom vremenskom okviru pod posebim režimom: za jednim stolom ne mogu sjedjeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloljetna djeca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR