13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Crnogorski ministar nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i Vučića

Region

Comments 14

Dačić: Crnogorski ministar nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i Vučića

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da Darmanović optužuje Srbiju u vrijeme dok "Crna Gora vodi postupak za otimanje imovine i svetinja Srpske pravoslavne crkve i dok nema nijednog Srbina u organima vlasti Crne Gore", iako je udio Srba u stanovništvu Crne Gore skoro 29 odsto.

Dačić je kazao da su milion puta rekli da ih ne interesuje miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, već samo, kako navodi, položaj i prava srpskog naroda, što je, dodao je, apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama.

"Kaže Darmanović da Vučić želi da sruši vlast u Crnoj Gori i da Crna Gora postane srpska država, ali ja nikad nijesam čuo Vučića da Crnu Goru naziva srpskom državom, a čitao sam crnogorskog kralja Nikolu koji je rekao u oktobru 1913. da su hrabre vojske dveju srpskih kraljevina, Crne Gore i Srbije, oslobodile srpstvo na jugoistoku Balkana, kao i da se pristupilo razgraničenju među dvjema srpskim kraljevinama", naveo je Dačić.

Podsjetimo, Darmanović je poručio da svi koji imaju bilo kakve apsiracije prema Crnoj Gori trebalo bi da imaju na umu činjenicu da je ona nezavisna država i članica NATO-a.

Dačić na to kaže da je malo NATO i da je Darmanović, kako navodi, zaboravio da pozove i OVK i mudžahedine, "tradicionalne istorijske saveznike crnogorskog naroda", i upitao "šta li bi rekao kralj Nikola".

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Ksenija Nikšić

@Mihiz Tako je !!! U Crnoj Gori nema etničkih Srba,već samo političkih Srba i kraj priče. Ko hoće da zna,potrudi se da sazna,ko neće dzaba mu milijarde spisa,knjiga i dokumenata, Glupi,primitivni narod sa jos nasim primitivnijim obrazovanjem,koje je zakazalo totalno...

Fahro

Djoko laz je kod njih vec presla u fazu bolesti - mutirala je vec odavno!!!

Mihiz

Ovaj Slobov puskomitralljezzac bi jos httio poneki gradanski rat na Balkanu. Znas li Daco da Crna Gora nema etnickih Srba. To su politicki Srbi, posrbice. Sto ih ne ucite da postuju drzavu Crnu Goru i da tu traze svoja prava i zastitu, a ne uBeogradu.