14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Đukanović izgubio orjentaciju, nijesu dobre izjave Abazovića i Krivokapića

Region

Comments 11

Dačić: Đukanović izgubio orjentaciju, nijesu dobre izjave Abazovića i Krivokapića

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Beograd očekuje da nova vlada Crne Gore dovede do poboljšanja odnosa sa Srbijom i položaja Srba u Crnoj Gori.

Dačić je međutim ocijenio da "nijesu dobre" izjave lidera koalicija koje pregovaraju o novoj crnogorskoj vladi, prvog čovjeka liste "Crno na bijelo" Dritana Abazovića i nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića.

"Nijesu dobre izjave Abazovića ni Krivokapića koji je dao neku izjavu vezanu za predsjednika Vučića", kazao je Dačić na televiziji Pink.

Dačić je ocijenio da je vlast dugogodišnjeg crnogorskog lidera Mila Đukanovića "otišla daleko u širenju mržnje i straha od, kako oni kažu, velikosrpske državne politike".

Ponovo je negirao optužbe Podgorice da se Srbija miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i naveo da se Beograd samo bori za Srbe koji žive u toj zemlji.

"Mi nemamo nikakve hegemonističke ideje u odnosu na Crnu Goru, to je bratska država, mi nemamo bližu zemlju i narod od Crne Gore", rekao je Dačić.

On je kazao da je Srbija bila protiv toga da se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika i ocijenio da je ona "rezultirala time da je većina glasala protiv" dugogodišnje vlasti crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Šef srpske diplomatije je rekao da je Đukanović "napravio probleme" jer je usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti "prijetio Srpskoj pravoslavnoj crkvi oduzimanjem crkava i svetinja".

Dačić je ocijenio i da je Đukanović "izgubio orijentaciju čim kaže da će u šumu" i dodao da "još nije upoznao Crnogorca koji kaže da će da ide u šumu".

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Viđi, mali, a kako bi bilo da sve to ponoviš Milu u četiri oka, za početak!

BMX

Dali ste novac, medijsku artiljeriju i svu moguću podršku i sad hoćete koloniju i satelit . Polakote

Bar_cg

LJUBIT CE RUKOÖJUBAC USKORO RUKU SERON STOUN.