16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prekrečeni grafiti mržnje protiv novinara Dinka Gruhonjića

Izvor: cenzolovka.rs

Region

Comments 1

Prekrečeni grafiti mržnje protiv novinara Dinka Gruhonjića

Izvor: cenozolovka.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Grafite mržnje koji su prošlu noć osvanuli na ulazu u zgradu u kojoj živi novinar i glavni i odgovorni urednik istraživačko-analitičkog portala VOICE Dinko Gruhonjić večeras su prekrečili novosadski novinari, aktivisti, političari i građani. 

Grafiti  „Pi*do ustaška, ovo nije tvoj grad ni zemlja“ i „Smrade konjušarski“, koji su u noći između 23. i 24. novembra osvanuli na ulazu u zgradu u kojoj Gruhonjić živi sa svojom porodicom, prekrečeni su večeras u akciji u kojoj je učestovalo pedesetak novinara, aktivista, političara i Gruhonjićevih komšija.

Oni su se odazvali pozivu koji je tokom dana upućen na Fejsbuku a nakon što je objavljena vest o tome da su nepoznati počinioci ispisali grafite mržnje i nacionalne netrpeljivosti na ulazu u zgradu u kojoj živi Gruhonjić, u novosadskom naselju Liman.

Okupljeni su se pridržavali epidemioloških mjera – svi su nosili maske i držali se na distanci.

Gruhonjić je ranije za Cenzolovku izjavio da je slučaj prijavljen tužilaštvu i da je policija izašla na lice mjesta i obavila uviđaj.

„U međuvremenu me niko od državnih organa nije kontaktirao“, izjavio je večaras Gruhonjić za Cenzolovku.

Iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), koji izdavač portala VOICE, ranije danas su poručili su da je ispisivanjem grafita mržnje i netrpeljivosti direktno ugrožena sigurnost Gruhonjića i njegove porodice, te je on označen kao legitimna meta.

„Skrećemo pažnju da je ovaj vandalski čin uslijedio nakon VOICE-ovog teksta pod naslovom ‘Novi Sad – nacionalšovinistička palanka koja slavi genocid?’ u kojem je analiziran problematičan sadržaj grafita koji se pojavljuju u Novom Sadu, te smatramo da je pored napada na sigurnost Gruhonjića, u pitanju i napad na slobodu medija i izražavanja“, navodi se u saopštenju NDNV-a.

U NDNV-u kažu da očekuju da počinioci ovog opasnog krivičnog djela budu što prije pronađeni, uhapšeni i privedeni pravdi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jan

To znaci da u Novim Sadu zive Srbi sa kojima se nije zezati.Negdje su se morale denut onolike izbjeglice koje je Srbija primila sa Kosova i Krajine.Novi Sada sada vise lice gradovima u Republuci Srpskoj.