12 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Subota

04.05.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nezapamćen slučaj u Hrvatskoj: Djevojčici smrskana lobanja, uhapšeni roditelji

Region

Comments 0

Nezapamćen slučaj u Hrvatskoj: Djevojčici smrskana lobanja, uhapšeni roditelji

Izvor: Index/B92

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Djevojčice od dvije i po godine, iz Nove Gradiške, primljena je u bolnicu sa smrskanom glavom, a njeni roditelji su uhapšeni.

Kako navode hrvatski mediji, sumnja se da je dijete pretučeno, a ljekari vide male šanse da preživi. Djevojčica je u srijedu prebačena u zagrebačku bolnicu, operisana je i sada je na intenzivnoj njezi, priključena na respirator.

Danas su uhapšeni roditelji povrijeđene djevojčice i u toku je kriminalistička istraga o tom slučaju. "Roditelji su uhapšeni i za sada se terete za krivično djelo povrede djetetovih prava. Ostala djeca iz te porodice su rješenjem Centra za socijalni rad smještena u hraniteljsku porodicu", rekao je danas portparol policije Damir Brezić.

Povrijeđena djevojčica je u kritičnom stanju.

"Kritično je i vitalno ugrožena. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promjene u odnosu na juče, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slijede dodatne pretrage pa ćemo vidjeti, ali vrlo je kritično", kazao je jutros za Index.hr direktor zagrebačke bolnice u koju je dijete dovezeno.

Dvoipogodišnja djevojčica je, kako saznaje taj hrvatski portal, vrlo brzo nakon rođenja oduzeta porodici i premještena u hraniteljsku porodicu, ali je zimus vraćena biološkim roditejima koji žive u okolini Nove Gradiške.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR