16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vulin: Svi Srbi će živjeti u istoj državi, ako to mogu Njemci koji su pokrenuli dva svjetska rata, zašto ne bismo mogli i mi?!

Region

Comments 19

Vulin: Svi Srbi će živjeti u istoj državi, ako to mogu Njemci koji su pokrenuli dva svjetska rata, zašto ne bismo mogli i mi?!

Autor: Antena M

  • Viber

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, koji nikad ništa ozbiljno nije uradio ni izgovorio bez saglasnosti predsjednika Aleksandra Vučića, odgovarao je na "Happy TV-u" na pitanje kako reaguje na kritike termina "srpski svet" koji Vulin najčešće od svih srpskih političara koristi, a koji predstavlja samo drugo ime za projekt "velike Srbije".

"Mene te kritike koje dolaze i iz Srbije, susjednih zemalja i od međunarodnih faktora, neće nimalo pokolebati da i dalje govorim o jedinstvu našeg, srpskog naroda svugdje gdje on živi, u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj... Nama je potrebno da se briga o cjelokupnom srpskom narodu vodi iz jednog centra, a to je Beograd, i ne vidim šta u tome ima sporno. Pa, je li neko misli da Hrvatima iz Hercegovine smeta što im se politika vodi u Zagrebu?!", kazao je Vulin.

Srbijanski ministar policije rekao je da je u Srbiju devedesetih godina prošlog vijeka stiglo 800 hiljada izbjeglica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i da su svi bili zbrinuti, smješteni. Potom je upitao: "Pa, je li neko misli da mi o pripadnicima našeg naroda treba da brinemo samo onda kada ih se protjera s njihovih ognjišta i dođu u Srbiju, a ne njihovim sredinama gdje sada žive?!"

Aleksandar Vulin kazao je kako trenutne geopolitičke i međunarodne okolnosti ne idu naruku ujedinjavanju svih prostora na kojima žive Srbi u jedinstvenu državnu zajendicu, ali je izrazio i uvjerenje da "će se to desiti, za deset, dvadeset ili pedeset godina".

Na kraju je Vulin povukao paralelu između Njemačke i Srbije: "Imate Njemačku koja je pokrenula dva svjetska rata, u oba bila poražena i na kraju je ipak bilo dozvoljeno da se svi Nijemci ponovo ujedine u istoj državi. S druge strane, Srbi su iz oba rata izašli kao pobjednici i njima se ne dopušta što i Nijemcima, da žive u istoj državi!"

Podsjetimo, Aleksandru Vulinu je u vrijeme dok je bio ministar odbrane Srbije zbog sličnih izjava i komentara Hrvatska zabranila ulazak na svoju teritoriju. 
 

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

mario

Pa batmanu iz wuhanna zato sto je Njemacka Njemacka, a vi ste samo srbija… nevazna za ostatak svijeta

europeac

@Jatotako Da samo znaš ima srbalja i u Kanadi pa šute ko ona stvarka. Ima i u Norveškoj, isto šute, a odani građani i družimo se vrlo aktivno, Svi smo tu od 1995-7, što li. Kad kažem da šute, ne mislim na ništa ružno, prava smo raja kako kažu Bosančerosi.

europeac

@Bobo Da je bio Hag 1918 Gavrilo Princip bi tamo završio kao prvi terorista. Sarajlija, a Srbin i član terorističke organizacije u to doba CRNA RUKA sa sjedištem u Beogradu. Sve to me učili još u osnovnoj školi, i spomenik na sjećanje napravili u Sarajvu "ko li"