27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perić u Doboju održao savjetovanje sa Dodikom i njegovom opozicijom – zabranjene izjave za javnost

Region

Comments 3

Perić u Doboju održao savjetovanje sa Dodikom i njegovom opozicijom – zabranjene izjave za javnost

Autor: Antena M

  • Viber

Porfirije Perić, patrijarh Srbije, protekla dva dana boravio je u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i obilježio slavu grada Doboja (Republika Srpska, BiH).

On služio je liturgiju, ali i predvodio litiju gradskim ulicama. Obratio se i „braći pravoslavcima, muslimanima i katolicima”:

„Imamo mi vjekovno iskustvo zajedničkoga života. nijesu nama potrebni izdaleka sa raznih strana, najčešće SAMOZVANI MIROTVORCI. Ne kažem da nema i iskrenih. Ali među njima ima onih koji ne razumiju naš koncept života, naše međusobne odnose, naš identitet, a bogami neću dokazivati ima i onih koji imaju svoje interese sa kojima se naši interesi ne poklapaju“.

„A o kakvim INTERESIMA i PITANJIMA je razgovarao sa političarima iz RS gotovo dva sata, mnogi danas kažu NEMAJU BLAGOSLOV DA GOVORE”, prenosi portal N1.

Kako je saopšteno, sastanku Perića i još nekih episkopa, članova Sinoda Crkve Srbije u Vladičanskome domu u Doboju, uz Milorada Dodika, prisustvali su predśednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, Socijalističke partije Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NDS-a Darko Banjac, NDP-a Dragan Čavić i SPS-a Dragutin Škrebić.

Pretpostavlja se da je fokusu ovoga savjetovanja negativan odnos bosanskih Srba prema Kristijanu Šmitu, koji je novi Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu.

Slučajno ili ne, Perić je neposredno prije dolaska u Doboj razgovarao sa ambasadorom Njemačke u Srbiji Tomasom Šibom. Tema su bili i „izazovi sa kojima se suočavaju narodi na Zapadnome Balkanu”.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Zeta

Hvali Dritan , jel i on je miljenik Njemačkih Ambasada , bilo bi kul da se izvine za Rezoluciju ...

KakoJe

Ima li ovo iđe na bijeli svijet, osim u Avganistan?