15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija tvrdi da avioni nisu prijetnja: To je naša poruka mira

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 1

Srbija tvrdi da avioni nisu prijetnja: To je naša poruka mira

Autor: Antena M

  • Viber

To što su se helikopteri i avioni VS pojavili nad graničnim prelazima kao i pokreti motorizovanih jedinica nije nikome prijetnja, izjavio je predsjednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodao da oni predstavljaju upozorenje i preventivnu poruku premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju da krene putem deeskalacije i da ne razmišlja o novim napetostima i sukobima sa srpskim narodom, već da se posveti razgovorima.

"To je naša poruka mira. Ako druga strana odustane od mirnog rješavanja problema mi ćemo primijeniti sve odbrambene kapacitete koje imamo", rekao je Drecun.

Istakao je i da sada i međunarodna zajednica na KiM, NATO i Priština analiziraju kakvi su mogući koraci Beograda na eventualne dalje poteze Prištine.

"Jako me zabrinajva što je Priština prebacila specijalne operativne jedinice bivša ROSU u bazu Belvedere u južnom delu Mitrovice i što je tamo prebacila i specijalnu interventnu jedinicu. Oni su u bazu Belvedere prebaciili i mehanizaciju za razbijanje barikada", rekao je Drecun.

Naveo je da se Kurti sada konsultuje sa svojim saradnicima da li da ide na razbijanje barikada i da će ako se na to odluči, to sigurno dovesti do sukoba sa srpskim narodom, što nije dobro.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Milan

Benzin - nešto se čudno piše riječ voda.