7 °

max 8 ° / min 2 °

Utorak

07.12.

8° / 2°

Srijeda

08.12.

7° / 0°

Četvrtak

09.12.

9° / 6°

Petak

10.12.

5° / 4°

Subota

11.12.

6° / 4°

Nedjelja

12.12.

4° / 2°

Ponedjeljak

13.12.

5° / -1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izetbegović pozvao Dodika da se civilizuje: Sa njim samo u prisustvu stranaca

Region

Comments 0

Izetbegović pozvao Dodika da se civilizuje: Sa njim samo u prisustvu stranaca

Izvor: Nova.rs

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da neće razgovarati sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom bez prisustva stranaca i dodao da posljednjih 15 godina nije bilo Dodika, BiH bi, kaže, bila "mnogo manje nesrećna zemlja".

Izetbegović je na taj način odgovorio Dodiku, koji je juče izjavio da bi razgovarao sa liderima SDA i HDZ-a BiH, Draganom Čovićem, ali bez prisustva stranaca.

Izetbegović smatra da pregovori o ključnim pitanjima u Bosni i Hercegovini nisu mogući bez učešća visokog predstavnika za BiH.

„Neophodni su nam prijatelji iz međunarodne zajednice. OHR je zadužen za rješavanje ovakvih situacija. Ne mogu ja da radim OHR-ov posao i posao Parlamenta Bosne i Hercegovine. Ja sam predsjednik stranke. Ovo što radi Dodik podriva odbrambenu moć Bosne i Hercegovine“, naveo je Izetbegović.

Prema Izetbegovićevim riječima, ako Dodik, kako kaže, silom pokuša da zaustavi rad SIPA i Oružanih snaga, onda je to napad na ustavni poredak.

„Ako imate stranu koja misli da ima pravo negirati genocid, ne poštovati presude Ustavnog suda, onda se teško možete dogovarati. Zato ne želim da sjednem u ovakvom formatu. On bi pregovarao nakon što je proizveo ovakvu situaciju. Nema pregovora o bazičnim stvarima“, kazao je Izetbegović, prenio je sarajevski portal Klix.

Smatra da je Dodik najodgovorniji sa tešku situaciju u BiH.

„Da nije bilo politike Milorada Dodika u posljednjih 15 godina, ovo bi bila puno manje nesretna zemlja, uključujući Republiku Srpsku. Ona ima najsiromašnijeg penzionera u Evropi i najveću smrtnost od korona virusa i iz nje se daleko intenzivnije odlazi“, tvrdi Izetbegović.

Pozvao je Dodika da se, kako je naveo, „urazumi i civilizuje“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR