16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Durić dvosmislen o tvrdnjama da će se kandidovati protiv Vučića

Region

Comments 0

Durić dvosmislen o tvrdnjama da će se kandidovati protiv Vučića

Autor: Antena M

  • Viber

Posljednjih neđelja često se u medijima pisalo i raspravljalo o navodnom političkom angažmanu i kandidaturi za predśednika države jednog episkopa Srpske pravoslavne crkve. Ponukan pomenutim netačnim i neistinitim komentarima, budući da sam taj episkop bio ja, zapitao sam se kome je to na um palo, ko to misli da mu pripadam ili da može mnome da raspolaže – objavio je Grigorije Durić (54), episkop diseldorfsko-njemački Crkve Srbije.

Durić je i ranije pominjan kao potencijalni protivkandidat Aleksandru Vučiću, s kojim je nekada bio u srdačnim odnosima, ali je u posljednjih više od godinu smanjio intezitet javnih kritika srpskoga režima. Preko svoga sajta, Durić je sada dvosmisleno napisao:

„Odmah je bilo jasno da među onima koji se oglašavaju povodom navedenih spekulacija ima i dobronamjernih i zlonamjernih, što me je pak podstaklo da poprilično intenzivno razmišljam o tome šta uistinu znači kada nekom bez zadrške pripadate ili kada vas neko prisvaja na silu, protiv vaše volje i saglasnosti”.

Vedran Gagić, uticajni srpski bogoslov blizak Porfiriju-Prlu Periću, te Irineju Buloviću i postojećoj garnituri Sinoda ili „crkvenoj vladi” Patrijaršije Srbije, objavio je nedavno, aludirajući na neimenovane strukture ili klirike, za „možda čak PRIJETNJU novoizabranome patrijarhu od strane nekih NEZADOVOLJNIH zbog ovoga ili onoga”.

On tvrdi da se šire glasine da „u arhijerejskome saboru „postoje dobri i loši momci”, pri čemu je „Sinod=Vučić, pa onda napadati sve u paketu”; a „poslije Vučića glavni krivac za sve u Crkvi je episkop bački Irinej” i „patrijarha treba spasti iz ‘kandži’ Sinoda, što u prijevodu treba da shvatite kao – PATRIJARH NIJE SVOJ”,

Gagić u rezimeu upozorava Patrijaršiju Srbije: „Treba obratiti pažnju na dva momenta: 1. Da postoji zamisao da se legitimno izabrana CRKVENA VLAST RUŠI, sve U PAKETU S POLITIČKOM; 2. Da postoji zamisao o organizovanju UNUTARCRKVENE POBUNE protiv patrijarha”.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR