5 °

max 9 ° / min 4 °

Subota

04.12.

9° / 4°

Nedjelja

05.12.

8° / 4°

Ponedjeljak

06.12.

8° / 5°

Utorak

07.12.

7° / 0°

Srijeda

08.12.

6° / -2°

Četvrtak

09.12.

10° / 6°

Petak

10.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Identifikacija tijela poginulih u Bugarskoj trajaće sedam dana

Izvor: EPA/EFE

Region

Comments 0

Identifikacija tijela poginulih u Bugarskoj trajaće sedam dana

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izavio je danas u Sofiji da će identifikacija tijela poginulih u nesreći makedonskog autobusa u Bugarskoj trajati sedam dana.

Osmani je to rekao poslije sastanka sa bugarskim tužiocima koji vode istragu saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, kada se autobus skopskog "Besa transa" u utorak rano ujutro zapalio na autoputu u blizini Sofije, na povratku iz Istanbula sa turističke ture.

Istakao je da je važno je da identifikacija tijela poginulih započeta i dodao da su u tom procesu aktivni makedonski eksperti, koji su juče doputovali u Sofiju.

"Proces identifikacije na osnovu DNK materijala će trajati sedam dana. To informacija je važna za porodice i državu da mogu da planiraju", rekao je Osmani i dodao da je veliki broj porodica došao u Sofiju da čeka informacije i da ih je zamolio da se vrate u Skoplje.

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, nakon što bude završena identifikacija država će prezeti tijela poginulih i organizovati transport do Skoplja, gdje će porodice moći da ih preuzmu.

Osmani je rekao da je na sastanku sa bugarskim tužiocima stekao utisak da je ovoj istrazi dat vrhunski proritet i da ozbiljno rade na tome da što brže dobiju rezultate.

"Na sastanku sa tužiocem je bilo riječi i o špekulacijama kojih ima u javnosti i naglašeno je da to ne pomaže istrazi, da su štetne, netačne i da nisu potekle iz istrage ili od tužioca", rekao je šef diplomatije Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR