17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Eskobar: Neće biti vojske Republike Srpske, ovo nije 1991!

Region

Comments 1

Eskobar: Neće biti vojske Republike Srpske, ovo nije 1991!

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar odgovarao je na pitanja gostujući na N1 televiziji, gdje je između ostalog kazao da neće biti vojske Republike Srpske koju sve češće pominje Milorad Dodik.

"To se neće desiti. Rekao sam to jednom i ponoviću: Neće biti rata u BiH. Ovo nije 1991. godina", kazao je Eskobar odgovarajući na pitanje šta ukoliko se jednog dana građani BiH probude a na entitetskoj liniji budu vojnici Republike Srpske.

Na opasku novinara N1 da nije riječ o ratu, već o Vojsci Republike Srpske, Eskobar naglašava da nje nema i da nikoga ne zanima ta vrsta eskalacije.

"Prije svega, nema Vojske Republike Srpske. Drugo, imamo mandat za očuvanje mira od Vijeća bezbjednosti UN-a. Nikoga ne zanima ta vrsta eskalacije. Ni Srbiju, ni Hrvatsku, ni Rusiju, nikoga. Ono što trebamo uraditi, ako gledamo oružane snage, je kako kreirati sposobne oružane snage da ispune potrebe svih. Uz to bi, uz sve razlike, između svih nivoa vlasti trebalo osigurati da država funkcioniše", zaključio je specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

montenegrina

Da se gospodin Eskobar nije malo zeznuo da Srbiju ne zsnima vojska republike srpske.Ako to zaista misli ,onda ne zna metodologiju Vucicevog rada "na terenu".Ne znam odakle mu to da Srbija zeli stabilnost a sve radi da je podrije.Prava adresa je Vucic pa Dodik,koji nesumljivo ima njegovu podrsku u svemu sto radi.