21 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sramni snimci iz Prijedora i Gacka: Veličanje Ratka Mladića, nacionalističke pjesme…

Region

Tag Video
Comments 2

Sramni snimci iz Prijedora i Gacka: Veličanje Ratka Mladića, nacionalističke pjesme…

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Antena M

  • Viber

U više gradova u Bosni i Hercegovini slavi se neustavni dan entiteta Republike Srpske. Ulicama Gacka, Priboja, Prijedora čulo se veličanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, a pjevale su se nacionalističke pjesme i na sve to je izostala reakcija policije.

“Nakon Janje, Gackog, Priboja, i Prijedor pokazuje svoje raskošno bogatstvo nacional šovinizma, a sve uz blagoslov policije a to znači da je ova provokacija i izazivanje nacionalne netrepljivosti uredno najavljeno čim je dobilo svoj protokol skandiranja imena ratnog zločinca prolazeći pored džamije”, napisao je ovo večeras na društvenim mrežama Omer efendija Redžić, imam Čaršijske džamije u Prijedoru.

Efendija Redžić je uz post objavio i snimak na kojem se vidi kako nacionalisti uzvikuju jezive parole u gradu u kojem je tokom agresije ubijeno više od pet hiljada Bošnjaka.

“Nakon auto relija kroz glavnu ulicu Prijedora, bilo je pitanje vremena kad će i ovo: Generale nek je tvojoj majci hvala, uz skandiranje Ratko Mladić”, napisao je ef. Redžić.

Kako je istaknuo, sve se dogodilo uz blagonaklono šetkanje policijskih službenika pored mase.

Proslava tzv. dana RS, kojeg je ranije Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, zabilježena je u je u Gacku, ali s nacionalističkim pjesmama.

Kako piše portal N1, centrom opštine s razglasa je odjekivala je pjesma “Ne volim te, Alija, zato što si balija”.

Razglas je, prema riječima građana koji je poslao snimak, postavila Opština povodom sjutrašnje proslave tzv. dana RS. Uz pjesmu su odjekivali i zvuci petardi.

Pripreme za obilježavanje su već okončane, a grupa mladića je ranije razvila transparent u boji zastava RS sa porukom “Za tebe se život daje, nek ti ime vječno traje”.

Inače, Opština Gacko proglasila je i 10. januar neradnim danom zbog ovog neustavnog praznika.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Hominem Quaero

Ovih dana čitam knjige brilijantnog Darka Cvijetića, sinoć Schindlerov lift. Dok i dalje vjerujem u moć književnosti i tako važnih djela, iako zbog njih ne spavam, se nakon ovih užasnih vijesti pitam : kako je moguće da se ovo zlo nije do kraja anihiliralo dok je bilo vrijeme. Haag je bila predstava za malu đecu na Zapadu, njihovo iskupljenje za dugogodišnju pasivnost i ravnodušnost. Ovome zlu još uvijek nije došao kraj …

mb

Kakav je ovo problem sa glavama srba? Ovo se nigdje ne dogadja sem kod njih? Kako nazvati ovo? 2022. Godina Bozic? Opasna sekta