8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regionalni fond za izazove objavio Drugi poziv: Bespovratna sredstva za konzorcijume od 150.000 do 600.000 eura

Region

Comments 0

Regionalni fond za izazove objavio Drugi poziv: Bespovratna sredstva za konzorcijume od 150.000 do 600.000 eura

Autor: Antena M

  • Viber

Regionalni fond za izazove (RCF) finansijski mehanizam koji unaprijeđuje zapošljivost, posebno mladih, u ekonomijama Zapadnog Balkana 6 (WB 6), objavio je Drugi poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti za podršku projektima kooperativnog obrazovanja i pozvao konzorcijume obrazovnih institucija i kompanija da konkurišu za sredstva u visini od 150.000 do 600.000 eura po projektu, koja bi se koristila za investicije u opremu i infrastrukturu obrazovnih institucija.

Sredstva se dodjeljuju nakon nadmetanja na regionalnom nivou, a njemačko Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ) ukupno je izdvojilo 39 miliona eura delegiranih Nemačkoj razvojnoj banci (KfW) da se podrže investicije u projekte sa prostora Zapadnog Balkana 6 (WB 6). Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Komorskim investicionim forumom uz podršku konsultanata za implementaciju programa.

Drugi poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti otvoren je do 14. aprila 2022. godine u 23:59h. Poziv se objavljuje istovremeno u šest ekonomija Zapadnog Balkana: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. RCF prihvata prijave iz svih šest ekonomija kao i iz svih ekonomskih sektora.

Izjave o zainteresovanosti mogu podnijeti konzorcijumi obrazovnih institucija i bar dvije kompanije koje zajednički pripremaju i sprovode programe kooperativnog obrazovanja. Konzorcijumi treba da budu predvođeni institucijama koje pružaju stručno obrazovanje i sprovode programe koji vode ka sticanju nacionalno priznatih kvalifikacija.

Proces apliciranja za sredstva Regionalnog fonda za izazove se odvija u dvije faze. Najprije konzorcijumi podnose Izjave o zainteresovanosti, a oni predselektovani nakon prve faze pripremaju i cjelokupne predloge projekata i detaljne planove investicija.

Informativna sesija za Crnu Goru tokom koje će biti pojašnjeni detalji konkursa, uslovi prihvatljivosti, dozvoljeni troškovi i procedure apliciranja biće održana onlajn 18. marta 2022. sa početkom u 13 časova. Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće putem linka dostupnog ovdje.

RCF je sproveo Prvi poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti koji je bio otvoren 2021. godine i doveo do selekcije 37 najuspješnijijh projekata koji su predloženi za finansiranje u iznosu od oko 15,4 miliona eura u regionu Zapadnog Balkana.

RCF objavljuje Drugi poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti i poziva konzorcijume obrazovnih institucija i kompanija, koji zajednički pripremaju i sprovode programe kooperativnog obrazovanja i obuke da se prijave i nadmeću se za priliku da dobiju značajnu investiciju u opremu i infrastrukturu obrazovnih institucija, podstaknu uvođenje novih tehnologija u obrazovne procese, kao i da podrže razvoj metodologije kooperativnog obrazovanja i obuke kako bi se efikasno nosili sa nedostatkom ljudskih resursa i strateški pristupili građenju kapaciteta. Samim tim, konzorcijumi će imati priliku da poboljšaju zapošljivost polaznika obrazovnih institucija i njihovu integraciju u tržište rada, te povećaju produktivnost i konkurentnost preduzeća kroz rezultate ostvarene prilikom sprovođenja programa kooperativnog obrazovanja i obuke.

Dodatne informacije o Drugom pozivu za podnošenje Izjava o zainteresovanosti, uključujući i Vodič sa smjernicama za zainteresovane aplikante, dostupni su na sajtu www.rcf-wb6.org.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR