30 °

max 31 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

31° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vulin: Za ulazak u neprijateljstvo sa Rusijom, EU nam kao nagradu nudi da priznamo Kosovo

Region

Comments 2

Vulin: Za ulazak u neprijateljstvo sa Rusijom, EU nam kao nagradu nudi da priznamo Kosovo

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocijenio je da je Evropski parlament (EP) u izvještaju o Srbiji, u kome se poziva na poštovanje međunarodnog prava, od Srbije zatražio da se “priključi ratu Zapada protiv Rusije i da prizna Kosovo”.

"Za ulazak u neprijateljstvo sa Rusijom, vjekovnom, a često i jedinom saveznicom u najtežim trenucima našeg postojanja, Evropska unija nam kao nagradu nudi da priznamo Kosovo kao državu. Sigurno u Evropskom parlamentu ima nekog ko misli da bi to Srbija prihvatila, ali takav um još medicinski nije dokumentovan“, naveo je Vulin u saopštenju.

On je ocijenio da se EU od izbijanja sukoba u Ukrajini ponaša „ne kao savez država, već kao skup teritorija koje nemaju ni svoju politiku, ni svoje interese“, kao i da je to razlog zašto im „Srbija kao samostalna zemlja toliko i smeta“.

„Jedino što bi Evropska unija od Srbije mogla da zatraži je da se Srbija dosljedno pridržava međunarodnog prava, šteta što to Evropski parlament nije tražio od sebe“, kazao je Vulin i dodao da dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, ona „neće postati dio antiruske histerije, kao i da neće priznati Kosovo“.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su u Strazburu rezoluciju u kojoj se navodi da će napredak Srbije ka EU direktno zavisiti od jačanja vladavine prava, normalizacije odnosa sa Kosovom i usklađivanja sa evropskom spoljnom i bezbjednosnom politikom, što uključuje uvođenje sankcija Rusiji.

Danas usvojenom rezolucijom Evropski parlament prvi put poziva Srbiju i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa „zasnovan na međusobnom priznanju“.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Blagota

@Nikola a Sjeverni Kipar?Sjeverna Irska?Da ne pricamo o Gruziji,Moldaviji i Jermeniji.Ni u narednih 100 godina EU nece rjesiti ove probleme a dobice samo nove.

Nikola

Da li je ovom "klovnu" jasno, da je Srbija tražila da uđe u EEZ,svesna svih zahteva koji se prvo trebaju ispuniti da bi se dobio status.Normalnom čoveku je sve jasno,a " paževima" to treba nacrtati.