17 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.05.

24° / 15°

Utorak

30.05.

24° / 15°

Srijeda

31.05.

23° / 15°

Četvrtak

01.06.

24° / 16°

Petak

02.06.

23° / 17°

Subota

03.06.

23° / 16°

Nedjelja

04.06.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porfirije: Očuvanje Kosova u granicama Srbije obaveza i imperativ

Region

Comments 5

Porfirije: Očuvanje Kosova u granicama Srbije obaveza i imperativ

Izvor: FoNet

Autor: Antena M

  • Viber

Patrijarh srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve (SPC) iznijeli su uvjerenje da rukovodstvo Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandarom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj uspostavljanje nezavisnosti Kosova,  saopštila je SPC.

„Duhovni vođa pravoslavnih Srba i prisutni arhijereji su još jednom ponovili poznati, jasan i nedvosmislen stav srpske crkve da je Kosovo sastavni i neotuđivi dio Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Srbije ustavna obaveza i imperativ kako za Crkvu, tako i za našu državu“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju SPC se navodi da je na praznik Svetog Jovana Krstitelja, Vučić posjetio Porfirija u Patrijaršijskom dvoru i učestvovao u molitvenom činu osvjećenja slavskog kolača.

Predsjednik Srbije je čestitao krsnu slavu patrijarhu, a potom njega i prisutne arhijereje izvijestio da tokom dana ima važne i veoma ozbiljne sastanke o Kosovu.

U saopštenju se navodi da će SPC uvijek podržavati rukovodstvo Srbije u nastojanjima da očuva Kosovo kao neotuđiv dio Srbije, kao i za saživot u miru i međusobnom razumijevanju u skladu sa međunarodnim pravom svih građana koji žive na Kosovu.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Srbijom upravlja SPC, a ne Vučić, sto je potpuna tragedija za Srbiju i srpski narod. Opamećen bosanskim "mirovnim" planom Kurti neće dozvoliti republiku srpsku na Kosovu. Potpuna sloboda za Kosovo.

Arko

Išli bi oni da brane svetu srpsku zemlju, ali su operisani i bolesni...

Stav

UCEKA i Kosovski Albanci su 1999 oslobodili okupitano Kosovo a Srpska Vojska je potpisala Kapitulaciju i da se nikad vise nece vratit na Kosovo.Dokon Pop Goveda Krsti pa i Kosovo.