21 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.05.

24° / 14°

Utorak

30.05.

24° / 15°

Srijeda

31.05.

22° / 16°

Četvrtak

01.06.

24° / 16°

Petak

02.06.

23° / 16°

Subota

03.06.

22° / 15°

Nedjelja

04.06.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Spremnost za koncept sporazuma, rezervisanost o jednoj bitnoj stvari

Region

Comments 1

Vučić: Spremnost za koncept sporazuma, rezervisanost o jednoj bitnoj stvari

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima EU, SAD, Francuske, Njemačke i Italije da će u narednim danima i nedjeljama obaviti konsutlacije sa članovima vlade, parlamenta i svih značajnih društvenih grupa "da smo spremni da prihvatimo koncept i radimo na implementaciji predloženog sporazuma", ističući da je pokazao "svu brigu i rezervisanost po jednom važnom pitanju, o jednoj važnoj stvari".

„Naravno ne mogu da govorim o tome jer prijedlog nije javan“, rekao je Vučić nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, spoljnopolitičkim savjetnicima francuskog predsjednika i njemačkog kancelara, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, i diplomatskim savjetnikom premijerke Italije Frančeskom Talom.

Predsjednik Srbije je ocijenio da je „danas je bio veoma težak, možda i najteži razgovor koji smo imali“.

„Ono oko čega jesmo saglasni je da zamrznuti konflikt nije rješenje i da kad imate zamrznuti konflikt, samo je pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i da neodgovorni pojedinici uruše mir i stabilnost cijelog Zapadnog Balkana“, kazao je on.

Vučić je rekao da je „nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bismo usaglasili sa predloženim planom“.

„Pod tim i takvim uslovima, tražili smo od ‘četvorke plus Lajčak’ da pomognu svima nama u prevazilaženju turbulencija sa kojima se suočavamo na Kosovu i Metohiji i smatramo da je krajnje vrijeme da se formira ZSO, koja je ne samo obećana već i potpisana prije 10 godina. I to je pitanje hitnosti, jer tek poslije toga je moguć razgovor i povratak u institucije i kakva takva normalizavija situacije“, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, posljednje pitanje ticalo se vladavine prava.

„Ne znam šta su oni rekli u svojoj izjavi ali pretpostavljam da su pozdravili promjene koje smo pravili a koje su značajne na evropskom putu Srbije“, rekao je predsjednik.

Istakao je da „pred nama nisu laki dani“, najavio „mnogo teških odluka“ i kazao da „ljudi treba da znaju da ovdje nema ni lijepih ni slatkih razgovora“.

„Jedino što mogu da kažem je da sam zaista dao sve od sebe da čuvam i štitim Srbiju, što ću bar još neko vrijeme nastaviti da činim“, kazao je Vučić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR