7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bratislav Dikić dobio novu funkciju: Šefuje u JP Srbijašume

Region

Comments 0

Bratislav Dikić dobio novu funkciju: Šefuje u JP Srbijašume

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši šef srpske Žandarmerije, general u penziji Bratislav Dikić nalazi se na čelu šumskog gazdinstva Niš, objavljeno je na sajtu Javnog preduzeća Srbijašume.

Televizija Insajder uputila je pitanje kabinetu direktora ovog javnog preduzeća šta Dikića tačno kvalifikuje da upravlja sa 55.938 hektara državne šume, imajući u vidu da se prethodno bavio policijskim poslovima, ali kako su objavili, odgovor nisu dobili.

Insajder podsjeća da ovo nije prva Dikićeva funkcija u Srbijašumama i da se isti slučaj desio 2021. godine kada je bio na poziciji pomoćnika generalnog direktora što su potvrdile objavljene fotografije i saopštenja o sastancima rukovodstva tog javnog preduzeća.

Analizom podataka sa sajta preduzeća, vidi se da su svi drugi direktori gazdinstava ili diplomirani inžinjeri šumarstva ili imaju titule master šumarstva, dok se kod Dikića ne navodi nijedna titula.

Dikić je bivši komandant Žandarmerije koji je uhapšen u oktobru 2016. godine u Crnoj Gori sa još 15 osoba zbog sumnje da su u toku tadašnjih parlamentarnih izbora planirali da širom zemlje izvedu terorističke akcije, izazovu oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

U maju 2019, pred Višim sudom u Podgorici, osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za krivična djela „terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranja kriminalne organizacije“, ali je nakon žalbe Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu.

Dikić je komandant Žandarmerije postao 2009, a prije toga bio je na čelu niškog odreda te jedinice.

Sa mjesta komandanta Žandarmerije smijenjen početkom jula 2013, nakon medijskih napisa da je umiješan u organizovani kriminal i reketiranje, a neposredan povod za razrješenje je bilo hapšenje jednog pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da je ubio i zapalio dvije osobe u blizini Jagodine, objavio je Insajder.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR