17 °

max 17 ° / min 9 °

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

18° / 10°

Subota

25.03.

16° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 10°

Ponedjeljak

27.03.

12° / 7°

Utorak

28.03.

10° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Nalog za hapšenje Putina nije pametna odluka, doprinijeće eskalaciji rata

Izvor: screenshot

Region

Comments 2

Vučić: Nalog za hapšenje Putina nije pametna odluka, doprinijeće eskalaciji rata

Autor: Antena M

  • Viber

Srpski predsjednik Aleksandar Vućić ocijenio je da će nalog  Međunarodnog krivičnog suda za hapšenje ruskog predsjednika Vladimir Putina doprinijeti eskalaciji rata. 

"Ja mislim da je to odluka koja će imati, da ne ulazim u pravne stvari, politički loše posljedice, koja će imati velike posljedice po ljudske živote", kazao je Vučić, dodajući da ta odluka govori o tome da ne postoji spremnost da se razgovara o miru.

"Nisam siguran da je to bila pametna odluka i dovoljno dobro sračunata. Mislim da je njen cilj da se ruskom predsjedniku oteža komunikacija, da dodatno oteža ekonomski položaj Rusije", rekao je srpski predsjednik. 

Za upit o hapšenju Putina rekao je da je  to je "bezveze pitanje, jer dok traju sukobi nema šanse da ruski predsjednik dođe u Srbiju". 

Vučić je na konferenciji za medije kazao da nije potpisao sporazum sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, ali da će raditi na njegovoj implementaciji.

"Nisam potpisao prije svega zato što je Srbija međunarodno priznata država, a Kosovo nije međunarodno priznata država i zato ne želim da potpišem međunarodni ugovor", kazao je Vučić u obraćanju javnosti, dodajući da je spreman da radi na implementaciji sporazuma "do svojih crvenih linija". 

Nakon sinoćnjih razgovora u Ohridu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, uz posredstvo evropskih zvaničnika Miroslava Lajčaka i Žozefa Borelja, Vučić je pročitao čitav aneks ugovora i analizirao pojedinačne odredbe. 

"Za Srbiju je bitno da više ne zavisi samo od prištinske dobre volje, što je pozitivan pomak u pregovorima, već i od onoga koliko smo mi spremni da određene stvari uradimo", rekao je Vučić, naglašavajući da će od toga zavisiti evropski put Srbije, te da se srpska delegacija izborila za bolje uslove nego što je mogla sa očekuje.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

István

Gospodine Predsedniće, nije pametno? Da li znate zbog čega je osumnjičen? vladimir putin je /namerno malim slovima / je autokrata I krvavi diktator. Rusija je najveći kočničar i protivnik u razvoju Srbije kao normalne i demokratske države. Daleko im je lepa kuća...