7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada Sjeverne Makedonije zamrzla cijene i ograničila izvoz jaja

Region

Comments 0

Vlada Sjeverne Makedonije zamrzla cijene i ograničila izvoz jaja

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Sjeverne Makedonije danas je “zamrzla” cijene pirinča i kokošijih jaja i obavezala proizvođače jaja da 70 odsto moraju da prodaju na makedonskom tržištu. To je na konferenciji za novinare saopštio premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, navodeći da su cene kokošijih jaja oganičena na nivou od 15. marta i da će te “zamrznute” cijene važiti do 30. aprila.

Istakao je da trgovci imaju obavezu da redovno nabavljaju i prodaju jaja u količinama u kojima su nabavljali u januaru i februaru ove godine.

Kovačevski je rekao da je u proteklom periodu utvrđeno značajno povećanje cijena pirinča i jaja kao posljedica kretanja izvoza i uvoza tih proizvoda i napomenuo da su jaja u Sjevernoj Makedoniji najjeftinija u regionu.

“Zbog toga smo pred predstojeće praznike Uskrs i Bajram, kako bi se spriječio eventualni disbalans i nedostatak kokošijih jaja, obavezali proizvođače da najmanje 70 odsto proizvodnje prodaju na domaćem tržištu, a trgovci da nastave da kupuju uobičajene količine koju su kupovali u januaru i februaru”, istakao je Kovačevski.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR