10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Beograd: Studenti traže Vučićevo razrješenje

Region

Comments 1

Beograd: Studenti traže Vučićevo razrješenje

Izvor: Danas.rs/Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici Inicijativnog odbora studenata Univerziteta u Beogradu, koji već tri nedjelje organizuju proteste pod nazivom „Stop izdaji! Ne damo Kosmet!“, predaće sjutra svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku republike Aleksandru Vučiću.

Studenti su kazali agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava.

„U četvrtak, 23. marta u 12:44 časova predaćemo svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku republike Aleksandru Vučiću. Na taj način želimo da se sve stranke jasno izjasne da li su za predaju Kosova i Metohije i prihvatanje francusko-njemačkog plana“, kazali su studenti.

Beogradski studenti su naveli da za ovu akciju imaju podršku i studenata Univerziteta u Novom Sadu koji će, kako su kazali, u petak organizovati prvi protest za odbranu "Kosova i Metohije i odbranu Ustava Srbije".

Studenti će sjutra održati i performans ispred skupštine Srbije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Zalosna slike buduce srbijanske intelektualne elite. Kosovo izgubljeno ratom, koji je uslijedio nakon aparthejda i zlocina nad Albancina, je ono sto njih izvodi na ulice, a ne autokratski rezim koji gusi sve slobode i njegova sprega sa kriminalom?