17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar odbrane Srbije : Vojska se razmješta na pozicijama ka administrativnoj liniji

Region

Comments 4

Ministar odbrane Srbije : Vojska se razmješta na pozicijama ka administrativnoj liniji

Izvor: RTS

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Miloš Vučević kaže za RTS, povodom podizanja borbene gotovosti Vojske Srbije, da se VS razmješta na pozicijama ka administrativnoj liniji. Srbija neće dozvoliti novu Oluju, 17. mart, i naći će adekvatan odgovor, prije svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti, poručio je Vučević.

Vojska Srbije se, navodi, razmješta na pozicijama koje su ka administrativnoj liniji sa Kosovom i zauzima svoje pozicije koje su u vojnim dokumentima određene kao pozicije Vojske Srbije u ovakvim situacijama.

"Od jutros je zaista krenulo sve po zlu, nažalost, ono što je predsjednik Republike govorio i upozoravao prethodnih dana i nedjelja da se Kurti neće zaustaviti i da će nastaviti da sprovodi aktivnosti koje su usmjerene na dalje ugrožavanje srpske zajednice", rekao je Vučević.

"Nažalost, moj utisak je blaga reakcija Euleksa, dosta smušena reakcija Kfora. Vojska Srbije je u kontaktu sa Kforom i očekujemo da Kfor bude daleko više angažovan na terenu i garantuje bezbjednost, slobodu i ljudska prava svim građanima koji žive na teritoriji pokrajine", dodao je Vučević.

"Srbija će naći politički odgovor, ne isključujem ni neki drugi"
Ministar napominje da Srbija neće dozvoliti nikakvu novu "Oluju".

"Nema Bljeska, nema 17. marta 2004. godine. Nećete pokupiti preostale Srbe i potrpati u traktore i poslati ka centralnoj Srbiji. Ako je to cilj, a po meni jeste, morate znati da će Srbija naći adekvatan odgovor, prije svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti koja prijeti za našu državu i naše građane, svakako vodeći računa da po gotovo svaku cijenu čuvamo mir", poručio je Vučević.

"Mi vršimo taj politički i diplomatski pritisak, odnosno vapaj, apel, da se svi dozovu pameti i utiču na Kurtija da ga primire i pozovu ka zdravom razumu", rekao je Vučević.

Crvena linija za Srbiju je, poručuje, ako neko krene da ubija Srbe, ako neko krene da im upada u kuće, da ih protjeruje, ugrožava imovinu, djecu.

"To bi trebalo da bude crvena linija za cio civilizovani svijet", rekao je Vučević.

Smatra da je u narednim danima preko potrebno nacionalno jedinstvo.

"To ne znači da nemamo pravo na različita politička mišljenja, na višestranačje, na politički pluralizam, ali on ne smije da uništava ili ugrožava državnu stratešku poziciju u odnosu na vitalne nacionalne interese. Nemamo pravo da se ponašamo kao politički neodgovoran i neozbiljan narod", zaključio je Vučević.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Ja vjerujem da će Dodik, Mandić, Knežević, Dačić, Vulin i ostali srpski "sokolovi", na čelu sa Vučićem, poslije mitinga, pravac Kosova. Jedino ako nijesu 'aperisani'. Nista od pokreta vojske. Sve je u funkciji Vučićevog skretanja pažnje sa onoga sto se događa u Srbiji.

igor

nemate vise JNA ,mozete samo da lajete i pjevate pjesme