9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić ili Vučević – ista stranka, drugo pakovanje: Šta može da se očekuje od smjene u vrhu SNS-a?

Izvor: EPA/EFE

Region

Comments 2

Vučić ili Vučević – ista stranka, drugo pakovanje: Šta može da se očekuje od smjene u vrhu SNS-a?

Izvor: Danas

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se povlači sa čela SNS-a, a za novog lidera naprednjaka u subotu je izabran Miloš Vučević, aktuelni ministar odbrane.

Istovremeno, Vučić je najavio osnivanje Pokreta za narod i državu, ističući da će od danas biti „predsjednik svih građana Srbije, a ne političke partije“.

Sagovornici Danasa smatraju da se dolaskom Vučevića na čelo SNS-a ništa suštinski neće promijeniti, i da će Vučić i dalje vući sve konce kako u SNS-u, tako i u državi.

Na pitanje šta možemo očekivati od Miloša Vučevića, poslanik DS Srđan Milivojević kaže za Danas da možemo da očekujemo da bude stečajni upravnik Srpske napredne stranke, „koji će više voditi računa o dionicama braće Vučić u toj političkoj organizaciji pred gašenjem, a manje o nastavku njenog političkog djelovanja“.

– Vučić je shvatio da se taj brend Srpske napredne stranke sasvim potrošio u moru afera i da je vrijeme da napušta napredni Titanik kao nekada što je napustio Srpsku radikalnu stranku. Odlazak sa mjesta čelnog čovjeka Srpske napredne stranke je zakasneo čin i dolazi u trenutku kada je svima jasno da je ta stranka zajedno sa članstvom postala balast Aleksandru Vučiću – smatra Milivojević.

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ističe za Danas da će Vučić u svoj pokret da uvede nove ljude, nestranačke ličnosti, i time „prodati“ priču da se kreće ispočetka, a sve loše vezano za režim ostaje u starom SNS-u.

Prema njenim riječima, Vučević je dovoljno bezličan i dovoljno lojalan i poslušan da (p)ostane čuvar vatre SNS-a razrovašenog unutrašnjim nezadovoljstvom i bremenitog aferama i kadrovima sumnjivih sposobnosti i morala.

– Sigurno će SNS kadrovi koje Vučić odabere postati dio pokreta. Sigurna sam da to i SNS želi, ali ne smiju baš svi da se vide, jer lice pokreta treba da bude novo i umiveno. SNS će biti odbačena zmijska košuljica i nastaće pravo nadmetanje među kadrovima u njihovoj želji da budu pozvani i uključeni u novo tijelo. A sve je prevara, od naziva pokreta „za državu“, kao da su svi drugi protiv države – ukazuje Rašković Ivić.

Predsjednik NUNS-a Željko Bodrožić podsjeća da je Vučević poznat po targetiranju novinara, i vjeruje da neće biti samostalan u radu.

– SNS gubi na popularnosti, a Vučić traži novi plašt pod kojim će se zagrnuti – kaže Bodrožić.

On dodaje da na skupu nisu čuli neke spektakularne poruke, već je Vučić potrošio silne pare i izmaltretirao mnoge ljude.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Drago

Ovo zagrtanje NOVIM plaštom STARE SADRŽINE ,već uveliko isprobani u Crnoj Gori , od strane istog paklenog Vučića ... Bila bi sreća da završi svoju paklenu priču i tamo i ovamo i svuda na ovom ojađenom Balkanu ...

Vanja

Meni djeluje kao da samo uski krug clanova SNS-a, onih koji su postali milioneri, jos ima energije da se bori, ostali djeluju umorno i iscrpljeno, Stalno savijanje kicme i borba da se udovolji gazdi je dovela do "zamora materijala'.