14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Eksplozija kod šoping-centra u Rijeci, dvoje uhapšenih, pronađene još dvije bombe

Region

Comments 0

Eksplozija kod šoping-centra u Rijeci, dvoje uhapšenih, pronađene još dvije bombe

Izvor: index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Kako je izvijestila Policijska uprava primorsko-goranska, noćas oko 00:30 u blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Povrijeđenih osoba nije bilo.

Neposredno prije navedenog događaja, oko ponoći, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su ispred trgovačkog centra na području Kostrene zatekli njemačkog i hrvatskog državljanina koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu. Navedene osobe su uhapšene i privedene u policijsku stanicu.

Osumnjičeni su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu s eksplozijom od 21. maja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci kada je usljed aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave došlo do oštećenja stakla na vratima trgovačkog centra.

Uviđaj navedenih događaja je u toku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, objavila je policija. 

Na Twitteru se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

"Čestitam policiji na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i hapšenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira", napisao je na Twitteru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR