16 °

max 16 ° / min 12 °

Petak

01.12.

16° / 12°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

13° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

11° / 4°

Utorak

05.12.

10° / 7°

Srijeda

06.12.

13° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 3°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Djevojčica s fotografije kojom su vlasti RS-a i Srbije pokušali obmanuti javnost: Ovo je šamar žrtvama

Izvor: Foto: AFP Fejsbuk

Region

Comments 2

Djevojčica s fotografije kojom su vlasti RS-a i Srbije pokušali obmanuti javnost: Ovo je šamar žrtvama

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Veliku pažnju javnosti izazvao je skandal koji se desio tokom obilježavanja godišnjice akcije Oluja u Prijedoru, kada se u jednom trenutku na panelu tokom obraćanja Milorada Dodika pojavila fotografija prognane Bošnjakinje iz Žepe koje su vlasti RS-a pokušale prikazati kako srpske žrtve.
 
Nakon što je Nermina Mujkić Gušo, tromjesečna beba sa fotografije koju u naručju drži njena majka, potvrdila autentičnost fotografije, Vladi RS-a nije preostalo ništa drugo nego da prizna da su koristili ovu fotografiju nazvavši to sve "nenamjernom greškom agencije iz Srbije koja je pripremala videomaterijal". 
No za Nerminu Mujkić Gušo to i nije neka satisfakcija s obzirom da je, kako je rekla u razgovoru za Klix.ba, čitav incident sa korištenjem ove fotografije doživjela kao šamar žrtvama Žepa i Srebrenice.

"Ja sam ta beba od tri mjeseca koju majka drži u naručju. Dječak koji sjedi pored moje majke je moj brat. Drugi brat je bio ispred nas u konvojima i on je prije pada Žepe ranjen i ostao je 100 postotni invalid. Šta da kažem ovo je jedan šamar žrtvama", kazala je nam je Nermina.

Dodala je da je posebno pogađa i to što se ta fotografija našla na panelu ispred kojeg stoji "dotični gospodin" (Milorad Dodik op. a.).

"Na panel su nas smjestili oni koji su nad nama činili zločine", poručila je Nermina.

Fotografija žene sa djecom koja se nalazi iza Dodika je zapravo nastala u Bosni i Hercegovini. Fotograf AFP Joel Robine je uslikao Sabinu Mujkić, ženu koja je zajedno sa hiljadama drugih Bošnjaka protjerana iz Žepe 27. jula 1995. godine.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zoranmne

SRBI UPORNO LAŽU ONI ZNAJU DA LAŽU MI ZNAMO DA ONI LAŽU ONI ZNAJU DA MI ZNAMO DA LAŽU ONI I DALJE LAŽU

AperisaniKosovskijurišnik

Laž je najveće srpsko oružje. srBi lažu kako bi obmanuli sebe. srBi lažu inovativno, maštovito, stvaralački. Kako to lijepo objasni otac im nacije!