5 °

max 11 ° / min 5 °

Srijeda

29.11.

11° / 5°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

12° / 8°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 5°

Utorak

05.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija protiv nasilja: ‘Dogovor za pobjedu’ na izborima

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Srbija protiv nasilja: ‘Dogovor za pobjedu’ na izborima

Izvor: Al Jazeera Balkans

Autor: Antena M

  • Viber


 Opozicione stranke koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“ potpisale su sporazum pod nazivom “Dogovor za pobjedu”.

Sporazum od deset tačaka nastao je nakon zahtjeva opozicije za održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora. Predviđa kontrolu izbornog procesa, zajedničku kampanju za izlazak na izbore, formiranje jedne zajedničke ili više ideološki srodnih izbornih lista.

Dokument isključuje bilo kakvu saradnju ili podršku strankama na vlasti – Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i Socijalističkoj partiji Srbije (SPS). Zahtjev opozicije za novim izborima proistekao je iz toga što vlast četiri mjeseca nije ispunila nijedan zahtjev protesta “Srbija protiv nasilja”.

Vlast je taj zahtjev prihvatila, ali izbori još nisu raspisani.

Kopredsjednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je kako vjeruje da „Srbija protiv nasilja“ kao jedna lista može pobijediti na izborima.

„Moramo da pobijedimo nasilje i zlo, jer pod istu kapu mogu da stanu svi koji su borci za elementarne društvene vrijednosti i civilizovan život”, rekao je Zelenović za NIN, prenosi agencija FoNet.

On je naveo kako u tu borbu žele uključiti i najmanje dvadesetak posto glasača SNS-a kojima je potpuno jasno da realityji ne mogu uspostaviti pristojno društvo, kao što je i pisanje tabloida neprihvatljiva stvar. Prema njegovim riječima, sada je ključno ujedinjenje opozicije i povratak građana na ulice.

„Ovaj režim zaslužuje da izbore dočeka manji od makovog zrna, kakvi su bili kada nas je bilo na stotine hiljada na ulici”, rekao je Zelenović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR