22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik nazvao visokog predstavnika Šmita "potomkom fašista" i poručio da nosi Memorijalni centar sa sobom

Izvor: N1

Region

Comments 3

Dodik nazvao visokog predstavnika Šmita "potomkom fašista" i poručio da nosi Memorijalni centar sa sobom

Izvor: HRT

Autor: Antena M

  • Viber


Lider bosanskih Srba Milorad Dodik danas je ponovo brutalno vrijeđao visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita nazvavši ga "potomkom fašista", nezadovoljan time što je Šmit dan ranije donio odluke kojima je proširio djelokrug djelovanja memorijalnog centra u Srebrenici.

"Dođe čovjek koji je potomak fašista i naroda koji je počinio holokaust i nama drži predavanja na tu temu", kazao je Milorad Dodik novinarima i poručio Šmitu neka "nosi memorijalni centar sa sobom".

Visoki predstavnik je u srijedu je učestvovao u obilježavanju 20.godišnjice osnivanja Memorijalnog centra u Srebrenici, uspostavljenog kako bi čuvao uspomene na genocid što su ga nad Bošnjacima 1995. počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba ubivši više od osam hiljada osoba.

Šmit je objavio kako je donio odluke kojima je proširio ovlasti i zadatke Memorijalnog centra s ciljem da se kontinuirano istražuju sve okolnosti koje su dovele do srebreničkog genocida, kao i da se uspostavi poseban sistem  obrazovanja mladih koji trebaju o tome znati sve činjenice.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Konobar

Dodik se sve vise pretbara u Krokodila. Da su njegova deca i roditelji sahranjeni u Memorialni Centar u Srebrnicu nebi tako prico. On da ima mozga,trebao bi da place nad Memorialnim Centrom i to sa citavim parlamentom tkz.republike srpske.

DON QUIJOTE

Ovog đilkoša za ozbiljno uzimaju samo stranci zbog svoje diplomatske gimnastike i pravila:"First thing's First" (idemo po redu).On će uskoro morati da napravi potez koji će RS odvesti na put bez povratka, a njega ...(staviti zemlju po izboru)

Boka

Zna li Dodik da su njegovi četnici podrzavali fašiste?