24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvije osobe uhapšene u manastiru Banjska i hotelu u selu pronađeno i oružje

Region

Comments 3

Dvije osobe uhapšene u manastiru Banjska i hotelu u selu pronađeno i oružje

Izvor: KoSSev

Autor: Antena M

  • Viber

Kosovska policija uhapsila je dvije osobe u hotelu u selu Banjska, u kojem je pronašla i oružje, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije.

Uhapšeni su radnici hotela, kazao je zamjenik komandira Kosovske policije za region sjever Veton Eljšani.

U toku je ispitivanje. On prema pisanju KoSSev-a, tvrdi da postoji sumnja da se oružje koje je pronađeno dovodi u vezu sa grupom maskiranih i naoružanih osoba koje su se u nedelju sukobile sa Kosovskom policijom.

Prema podacima Kosvoske policije, u toku jučerašnjeg dana ubijena su najmanje tri napadača, a još dvojica uhapšena. Ujedno su uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom, dodaje KoSSev.

U selu Banjska od juče ujutru se sprovodi policijska operacija, zbog čega je zabranjen ulazak i izlazak iz sela, osim, kako tvrde iz policije, u posebnim slučajevima. Situacija je večeras mirna, a prema navodima policije, vrši se detaljno pregled i uviđaj u cijelom selu.

Kako javlja RSE, eparhija raško-prizrenska, u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), saopštila je 25. septembra da su EULEX i kosovska policija izvršili tog dana uviđaj u manastiru Banjska na sjeveru Kosova i da su u dvorištu manastira pronašli vatreno oružje i drugu vojnu opremu "koju je narod bacio napuštajući manastir".

"Međutim, u dva prostora dvorišta samostana otkriveno je vatreno oružje, panciri i djelovi opreme. Ove stvari su naoružane osobe odbacile juče povlačeći se iz samostana", stoji u saopštenju.

Ranije, 25. septembra, eparhija je objavila saopštenje - koje je kasnije izbrisala - u kojem se navodi da u manastiru nije pronađeno oružje.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

DON QUIJOTE

@Realista ..a bijahu graknuli u Srbiji kada je poslanica engl.Parlamenta,Ališa Kerns, objavila da su njihove službe otkrile prebacivanje oružja u manastire ambulantnim vozilima. Šta sad imaju reći? Nadam se da će se to i kod nas desiti (na vrijeme) kako se "verni narod" ne bi "obrazovao" po crkvama.

Ladja

Nije narod odbacio oruzje u manastiru neto su ga srpski teroristi ostavili a pobegli sa lakim naoruzanjem. Nije narod napao Kosovsku policiju nego seoski teroristi iz Srbije i Kosova po naredbi Vucica i Dacica i vojnog vrha Srbije.

Realista

SPC je teroristička organizacija kad pomaže teroriste i skriva oružje u manastririma! Sve će polako doć na svoje, nećete se više krit po manastririma i crkvama, skupljat oružje i trovat umove mladima, još malo pa će se saznati istina jer zapad više nema strpljenja , a Rusi sve manje novca.