24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Proširuje se istraga za Vanjino ubistvo: U toku su vještačenja pištolja i telefona od kojih sve zavisi, čeka se izručenje Palevskog

Region

Comments 0

Proširuje se istraga za Vanjino ubistvo: U toku su vještačenja pištolja i telefona od kojih sve zavisi, čeka se izručenje Palevskog

Izvor: nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, iz Sjeverne Makedonije, uhvaćen je sinoć u Turskoj. Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski objasnio je kako je izgledalo njegovo hapšenje, prema informacijama koje je dobio od turskih kolega.

Palevski je prvo otišao u Beograd, gde je odsio u hotelu. Odveo ga je njegov advokat, koji je mislio da osumnjičeni ima pregled kod ljekara. Zatim ga je druga osoba, Stefan Dimkovski, koji je sada u pritvoru, džipom Land Rover odvezao u Bugarsku, a odatle u Tursku. Dimkovski je uhvaćen na graničnom prelazu Dojrani.

Spasovski nije isključio mogućnost da su osumnjičeni članovi stranke Desna, čiji je lider Palevski, bili pod stranim uticajem u cilju destabilizacije države. On je rekao da takvo zločinačko gnijezdo mora biti potpuno uništeno i ta partija mora biti ugašena.

Na pitanje kakav je to strani uticaj, Spasovski je odgovorio pitanjem.

„Ne znamo koje su stavove zastupala ta osoba i njegova stranka? Ne znamo da su se oni direktno protivili napretku države, protivili su se NATO-u“.

Povodom procesa izručenja Palevskog Makedoniji, ministar je rekao da će se to odvijati po proceduri i da očekuje da će biti završeno u najkraćem mogućem roku.

Nađeni pištolji i Vanjin telefon

U okolini Skoplja pronađena su dva pištolja koja se dovode u vezu sa ubistvima. Pronađen je i Vanjin mobilni telefon. Spasovski je potvrdio da je Vanja upucana, a ne zadavljen, kako se pričalo. Očekuje da će se istraga o Vanjinom ubistvu proširiti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije podnijelo krivične prijave za dva ubistva. Tužilaštvo sada prelazi u fazu istrage protiv pet osoba. Njih četvorica osumnjičena su za otmicu i ubistvo Vanje i Žežovskog. Vanjin otac Aleksandar osumnjičen je za pomaganje u izvršenju krivičnog djela otmica maloljetnog lica.

Tužilaštvo je iznijelo i detalje o ubistvu Žežovskog. Ušli su u njegovu kuću i opljačkali ga kako bi ukrali njegov automobil Citroen. Napali su ga i vezali, a zatim ubili vatrenim oružjem kod sela Rudnik, prenosi Telma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR