24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zekoli: Hil pomaže Vučiću da amortizuje rastuće nezadovoljstvo u Srbiji

Izvor: privatna arhiva AZ

Region

Comments 3

Zekoli: Hil pomaže Vučiću da amortizuje rastuće nezadovoljstvo u Srbiji

Autor: Antena M

  • Viber

U osnovi, Hil pokušava ublaziti tešku predizbornu poziciju Aleksandra Vučića, nakon vijesti o mogućem svrstavanju Ohridskog sporazuma u okvir pregovora sa EU, terorističkog napada u Banjskoj, te potjernice Interpola za Milana Radojičića i 20 drugih učesnika u tom terorističkom napadu, rekao je za Antenu M politički analitičar, Arsim Zekoli.

Zekoli smatra da ključna poruka u Hilovoj izjavi jeste aspekt “normalizacija” odnosa izmedju Srbije i Kosova.

"Ta se riječ ponavlja i niko, pa ni Hil, ne uspijeva definisati šta se pod tim podrazumijeva. Ukoliko je riječ o oružanim sukobima, to se pitanje odnosi na politiku Beograda u podršci paravojnim, terorističkim grupama na sjeveru Kosova, podgrijavanju tenzija i jačanja vojnog prisustva duž granica. U realnosti, na terenu, na Kosovu normalizacija se odvija tako što građani Srpske nacionalnosti prihvataju tablice, lične karte, ogradjuju se od Srpske Liste", navodi Zekoli.

"Nije jasno - kaže on- šta Hill želi postići relativizacijom terorističkog napada i prebacivanjem krivice na obje strane za oružane sukobe".

Politički analitičar ističe utisak da je Hil nezadovoljan "što je ove godine došlo do kolapsa politika zasnovanih na zakulisnim, autokratskim, šerifovskim dogovorima van svih parlamentarnih i institucionalnih procedura, kao sto su i Otvoreni Balkan i Zajednica srpskih opstina.

Odnos Aleksandra Vučića prema ZSO sada je potpuno identičan odnosu Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Ise Mustafe koji su – zajedno sa Ivicom Dačićem – skrojili te planove, navodi Zekoli i dodaje da su se "poslije pokajali i sada optužuju Aljbina Kurtija za njihove pogrešne politike.

Tako i Vučić, nakon očekivanja da iz Ohridskog dogovora izađe kao pobjednik, sada postaje ogorčen protivnik svoje politike.

"Hill mu u tome samo pomaže pokušavajući da  amortizuje napade opozicije prema Vučiću i da održava tenzično stanje u kome može naći izgovor za pogrešne procjene Vašingtona, kolabirane politike Vučića i rastuće nezadovoljstvo u samoj Srbiji", zaključuje Zekoli.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vuk

Americka spoljna politika na Balkanu vec vise godina radi u interesu velike Srbije. Stice se utisak da postoji tajni dogovor o stvaranju velike Srbije i velike Albanije, a na stetu Crne Gore i BiH. Crna Gora i BiH su zrtvovane a za uzvrat ce Srbija priznati Kosovo i uci u NATO. Sve ide u tom pravcu.

jovan

Vučić je veliko zlo za Srbiju, a po tencijalno za region. Dovukao je u partiju staro gvožđe, da mu po boljšaju kvalitet otpada. Eto im ga, ako pobijedi i nijesu za bolje. Samo neka nas ostavi na miru.

Mila K

Presjelo im sve što počnu Hill, Varheljii Escobar. Štetočine... Posebno nesrećne Srbije... Pa onda čitavog regiona...