13 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Branka Prpa o oslobađajućoj presudi za ubistvo Ćuruvije: Ubica je država, ovo je katastrofa

Region

Comments 4

Branka Prpa o oslobađajućoj presudi za ubistvo Ćuruvije: Ubica je država, ovo je katastrofa

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon odluke Apelacionog suda kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, njegova bivša partnerka Branka Prpa kaže za Nova.rs da je to "katastrofalna odluka" i da je država sve vrijeme zataškavala slučaj.

Branka Prpa je rekla i da je „sve od početka bila farsa“.

„Cio sudski proces bila je farsa. Imali ste dvije presude koje po treći put ispitujete i obarate. Pa, šta je to? To je neiskrena namjera režima od samog početka da se taj slučaj ne riješi. Kako drugačije da čitamo. Država je ta koja zataškava, koja ne želi da ubijeni čovjek dobije satisfkaciju jer je ubica država. Dakle, služba Državne bezbjednosti je učestovala u tome“, kaže Prpa za Nova.rs.

Podsjeća da se predsjednik države Aleksandar Vučić na početku svog mandata „kleo da će se riješiti ubistvo“ i napominje da mu nikada nije vjerovala.

„Vrlo je teško da država samu sebe optuži. Kao što možemo vidjeti, odigrali su to do kraja, zaista na način koji je bezočan, amoralan“, zaključuje Prpa.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas presudu donijetu prije skoro deset mjeseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i djelimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično djelo teško ubistvo iz člana.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Sta bi sa ubicama Olivera Ivanovica i advokata Cvijana?

Miro

Za sve koji imalo prate Srbiju zadnjih 35 godina iznenađenje bi bilo da je presuda ostala. Srozavanje svih moralnih skrupula, kriminal u svim strukturama, religijska indoktrinacija o superiornosti nad drugim nacijama i religijama. Al kad sve pukne treba pripremiti kokice i uživati, bit će perja.

Ante

Bit će to dalek put do defašizacije Srbije - nažalost po poštene Srbe!