14 °

max 25 ° / min 14 °

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EU zabrinuta zbog „iznenadnog zatvaranja“ srpskih institucija na Kosovu

Region

Comments 0

EU zabrinuta zbog „iznenadnog zatvaranja“ srpskih institucija na Kosovu

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon sinoćnjeg saopštenja ambasade SAD u Prištini, stiže i reakcija Evropske unije o najnovijim policijskim operacijama protiv subjekata pod upravom Srbije.

"Evropska unija je sa velikom zabrinutošću primijetila ovonedjeljne akcije Specijalne policije u kancelarijama institucija kojima upravlja Srbija u opštinama Dragash/Dragaš, Peje/Pec, Istog/Istok i Kline/Klina i u prostorijama nevladine organizacije Centar za mir i Tolerancija u Prištini. Iznenadno zatvaranje ovih kancelarija imaće negativne efekte na svakodnevni život i uslove života zajednica kosovskih Srba, jer će ograničiti njihov pristup osnovnim socijalnim uslugama s obzirom na očigledno odsustvo alternativa u ovom trenutku",  navodi EU u najnovijem saopštenju, prenosi KoSSev.

Podsjećaju da je predviđeno da se status ovih struktura riješi u okviru Dijaloga uz podršku EU, a u vezi sa uspostavljanjem Asocijacije/Zajednice opština sa srpskom većinom. 

Zato, EU poziva Kosovo da izbjegava jednostrane akcije koje bi mogle da podignu tenzije i da se pozabavi ovim pitanjima kroz Dijalog koji vodi EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR