11 °

max 23 ° / min 11 °

Nedjelja

28.04.

23° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasador Francuske na Kosovu: Kvinta zatražila od Prištine da suspenduje odluku o ukidanju dinara

Region

Comments 2

Ambasador Francuske na Kosovu: Kvinta zatražila od Prištine da suspenduje odluku o ukidanju dinara

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Francuske u Prištini Olivije Gero izjavio je večeras da su zemlje Kvinte zatražile od Prištine da suspenduje odluku Centralne banke Kosova o ukidanju dinara i definiše euro kao jedinu valutu za gotovinsko plaćanje.

Zahtijevali smo da napravimo tranziciju prije nego što se ova uredba primijeni. Trebalo bi da bude više konsultacija i informacija prije nego što se primijeni. Pozivamo na suspenziju uredbe radi pravilnog informisanja stanovništva i mogućnosti iznalaženja tehničkih rješenja, rekao je Gero gostujući na RTV Dukađini.

Francuski ambasador je naveo da je važno da dvije strane sjednu i razgovaraju o tehničkim pitanjima primjene uredbe Centralne banke, ističući da je to jedini način za rješavanje novonastale situacije.

Mislim da je važno za sve da govorimo o penzijama, platama i pravilnom funkcionisanju škola i bolnica koje je koristila srpska zajednica u ovoj zemlјi. Cilj uredbe je veća transparentnost i mi to podržavamo, ali ona ima potencijal direktnog uticaja na to kako će ova zajednica djelovati, kako će ti lјudi primati penzije i želeli bismo da imamo više konsultacija prije implementacije, jer govorimo o konkretnim pitanjima koja pogađaju veliki broj lјudi, kazao je Gero.

On je naveo da je Vlada Kosova, prije svega, morala da pronađe odgovarajući način da ne zabrani transfer sredstava.

Gero je ponovio zahtjev zemalјa Kvinte da Kosovo ispuni svoje obaveze i da nastavi sa formiranjem Zajednice srpskih opština i ocijenio je da ne vidi bolje rješenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine od francusko-njemačkog plana.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

buto

ko više francuze sluša čak su protjerani i iu afrike u kojoj ništa nijesi ulagali samo su ih interesovali rudna bogatstva....

Katunjanin

Ako ste Kosovo priznali kao drzavu onda im dozvolite da funkcionisu kao drzava a ne da Kosovo koristite kao dzoker za rjesavanje vasih licnih interesa.Isto tako se ponasate prema Bosni i Crnoj Gori. Zalosno je da se sadasnja tkz.demokratska Evropa ponasa tako .