27 °

max 31 ° / min 20 °

Četvrtak

25.07.

31° / 20°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drama u autobusu na putu ka Novom Pazaru, jedan potez vozača spriječio katastrofu

Izvor: Pixabay-ilustracija

Region

Comments 1

Drama u autobusu na putu ka Novom Pazaru, jedan potez vozača spriječio katastrofu

Izvor: telegraf.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Prava drama odigrala se u autobusu koji saobraća na relaciji Novi Pazar - Beograd kad je vozaču Fahrudinu P. (59) pozlilo, ali je na svu sreću brzom reakcijom njegov život spašen. Presudan je bio jedan Fahrudinov potez.

- Prilikom ulaska u Gornji Milanovac Fahrudin je osjetio bol u grudima i odlučio da ipak stane kod Bolnice kako bi provjerio o čemu se radi. Imao je sreću da se u smjeni nalaze dva iskusna kardiologa, dr Radisav Milivojević i dr Zoran Koprivica koji su odmah reagovali i ustanovili da mu je pukla torakarna (srčana) aorta - kaže za RINU kardiolog Zoran Koprivica.

Nakon uspostavljene dijagnoze uslijedila je trka sa vremenom, a bilo je kako kažu ljekari, pitanje života i smrti.

- Sve što smo bili u stanju da učinimo smo odmah preduzeli. Onda smo nazvali Dedinje i u rekordnom vremenu prebačen je uz pratnju ljekara anesteziologa Krsta Arsovića u operacioni blok. Operisan je ugrađen mu je graft i nadamo se najboljem, vjerujemo da mu je život spašen. Informacije od jutros su da se probudio iz anestezije - dodaje dr Koprivica.

Doktori dodaje da je Fahrudinov potez da stane i zatraži ljekarsku pomoć, bio najodgovorniji mogući. Jer tako nije spasio samo svoj život, već i živote svojih putnika. Da je nastavio sa vožnjom svi bi bili izloženi opasnosti.

- Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da je nastavio sa vožnjom, pucanje aorte je opasno po život. Tu smrt nastupa skoro trenutno. Čovjek je bio za volanom autobusa koji je imao pedesetak putnika. Na magistrali je to uvijek kobno. Imao je sreće i dobro je postupio što je stao - rekao je kardiolog Radisav Milivojević.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR