9 °

max 23 ° / min 9 °

Nedjelja

28.04.

23° / 9°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečlja: Svi osumnjičeni za napad u Banjskoj su uvedeni u sistem INTERPOL-a

Region

Comments 0

Svečlja: Svi osumnjičeni za napad u Banjskoj su uvedeni u sistem INTERPOL-a

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) rekao je u petak da su svi osumnjičeni za napad u Banjskoj na sjeveru Kosova prošlog septembra uvedeni u međunarodni sistem INTERPOL-a za raspisivanje potjernica.

Grupa naoružanih Srba je 24. septembra napala policiju Kosova i ubila narednika Afrima Bunjakua. U razmjeni vatre ubijena su i tri napadača.

“Pozdravljam zvaničnu najavu iz sjedišta INTERPOL-a da su sve osumnjičene osobe, koje su izvršile teroristički napad 24. septembra u Banjskoj u Zvečanu, već stavljene u sistem međunarodne potjernice”, rekao je Svečlja.

Odgovornost za ovaj napad preuzeo je Milan Radoičić, bivši potpredsjednik Srpske liste, glavne stranke Srba na Kosovu, koja uživa podršku zvaničnog Beograda.

Kosovo je za napad okrivilo Srbiju, koja je negirala bilo kakvu umješanost, ali je od tad oslobodila Radoičića pod uslovom da ne putuje na Kosovo.

“Ovo je važan korak i kao takav ima svoj puni efekat kada ih Srbija, koja pruža utočište i smještaj ovih terorista, preda našim vlastima da odgovaraju pravdi”, napisao je Svečlja na Facebooku u petak.

U intervjuu Radiju Slobodna Evropa nekoliko dana nakon napada, 29. septembra, Svečlja je rekao da će kosovske vlasti zatražiti izručenje iz Srbije Kosovu “svih onih koji su bili uključeni u planiranje i izvođenje terorističke akcije” u Banjskoj.

Svečlja je tada rekao da su istrage pokazale da je u napadu na sjeveru zemlje učestvovalo “više od 80 terorista”.

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je prošlog decembra da je međunarodna policijska organizacija INTERPOL raspisala potjernicu za Radoičićem, u vezi sa napadom u Banjskoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR