14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijetnje studentima zbog podrške Dinku Gruhonjiću

Izvor: N1

Region

Comments 0

Prijetnje studentima zbog podrške Dinku Gruhonjiću

Izvor: Autonomija

Autor: Antena M

  • Viber

Profesori i asistenti Odsjeka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu osudili su danas prijetnje koje stižu studentima i studentkinjama koji su dali javnu podršku profesoru dr Dinku Gruhonjiću, koji je prethodnih dana izložen prijetnjama i životno ugrožen zbog lažne kampanje koja se vodi protiv njega.

„Posebno smo zabrinuti zbog prijetnji na društvenim mrežama koje dobijaju mlade novinarke i novinari koji su članovi studentskog medija ‘Univerzitetski odjek’. Prijetnje su uslijedile nakon što su novinarski izvještavali o napadima na profesora Gruhonjića“, dodaje se u saopštenju.

Precizira se da su poruke poput „Hvala na listi! Znamo odakle da počnemo“ ili „ako ti razmišljaš isto kao i taj tzv. profesor možeš slobodno da se seliš iz Srbije i odeš gdje ti je bolje“ ili „sve ćemo vas rješiti jednog dana„, samo neki od komentara koji su stigli na profile studenata.

Naši studenti i studentkinje su učeni da javno i argumentovano iznose svoje stavove o svim njima važnim društvenim pitanjima. Smatramo da upravo ova lekcija, koju su studenti savladali, iznošenje argumentovanih stavova i mišljenja, predstavlja odlike dobrog akademskog građanina, dodaje se.

„Dragi studenti i drage studentkinje, vi ćete uvijek imati našu podršku, sve dok postupate etički i profesionalno. Javnost uvjeravamo da ćemo učiniti sve da zaštitimo profesionalni i akademski integritet naših mladih kolega i koleginica, i da ćemo se boriti protiv manipulacija informacijama, kampanja mržnje i napada na sve one koji kritički i argumentovano govore u javnosti“, poručuju profesori i asistenti Odsjeka za medijske studije.

Takođe, dodaju da je Odsjek o prijetnjama „Univerzitetskom odjeku“ obavijestio esnafske i medijske organizacije, kao i da razmatra pravne mogućnosti zaštite.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR