26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protesti na Kosovu zbog ubistva žene u Uroševcu

Izvor: Facebook

Region

Comments 0

Protesti na Kosovu zbog ubistva žene u Uroševcu

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

U Prištini je održan protest kao odgovor na ubistvo 21-godišnje žene u Centru za socijalni rad u Uroševcu, prenose kosovski mediji.

Pod motom „Bezbjednost za djevojke i žene“, u 17 časova na Trgu „Zahir Pajaziti“ u Prištini održan je protest koji je organizovao Kolektiv za feminističku misao i akciju, piše Koha.net.

Demonstranti su nakon okupljanja na trgu, nastavili u šetnju ka Ministarstvu pravde i do Policijske stanice „Cendra“ u Prištini, gdje su bacali dimne kanistere, piše Koha.net.

Protest je održan i u Uroševcu oko 14 časova.

Među okupljenim građanim bio je i petnaestogodišnji brat nastradale žene, koji je prilikom pucnjave u Centru za socijalni rad ranjen, piše Ekonomija onlajn.

Građani su se prije početka šetnje okupili ispred Centra za socijalni rad u Uroševcu, noseći parole: „Ubistvo je zločin, a ne izgovor“, „Institucije su postale opasnost za žene“ i „da se i mi naoružamo, da se zaštitimo?!“, prenosi Kosov.online. 

Podsjetimo, dvadesetjednogodišnja E. C. ubijena je u petak u Centru za socijalni rad u Uroševcu, a za ubistvo je osumnjičen njen bivši suprug V. A, star 36 godina. Povrijeđen je i brat žrtve koji ima 15 godina.

Kako piše Kallxo, a prenosi KoSSev, sud u Uroševcu odredio je pritvor od 30 dana 36-godišnjem V. A., osumnjičenom za ubistvo 21-godišnje žene i ranjavanje njenog brata u objektu Centra za socijalni rad u Uroševcu.

Tereti se za teška krivična dela – teško ubistvo i posjedovanje oružja bez dozvole, potvrdila je za Kallxo portparolka Tužilaštva u Uroševcu Vjosa Baftiju (Baftiu).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR