21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Diplomatski skandal: Rusija bh. entitet Rs tretira kao državu?

Region

Comments 0

Diplomatski skandal: Rusija bh. entitet Rs tretira kao državu?

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik bh. entiteta Rs Milorad Dodik nalazi se u posjeti ruskom Sankt Peterburgu gdje se održava Sigurnosni forum. Uz njega se nalazi i bh. državni ministar sigurnosti Nenad Nešić.

Danas je zabilježen veliki propust jer je organizator odnosno Ruska Federacija posvetila bh. administrativnoj jedinici tretman jednak državi. Tome svjedoči i zastava Rs koju su organizatori postavili ravnopravno uz zastave ostalih država. Zastave Bosne i Hercegovine nije bilo.

"Zastava Rs nalazi se među zastavama mnogih drugih zemalja učesnica Bezbjednosnog foruma u Sankt Peterburgu", navedeno je na X nalogu Milorada Dodika.

Na osnovu ovog diplomatskog propusta organizatora, koji sigurno nije slučajan, Rusi su dali entitetu Rs status države i za očekivati je od Ministarstva vanjskih poslova BiH da uputi protestnu notu.

Tako je zastava Rs-a postavljena uz zastave Saudijske Arabije, Srbije, Singapura, Sirije, Sao Tome i Principe, Sejšela...

Ovakav pristup, kao i puna podrška secesionističkoj politici koju u BiH sprovodi lider SNSD-a Milorad Dodik, samo su još jedan od pokazatelja ruskog malignog uticaja, ali i zašto su ruske diplomate u punoj ofanzivi i u New Yorku gdje se radi protiv donošenja rezolucije o Srebrenici, prenosi Klix.

Milorad Dodik je danas izjavio kako je zadovoljan "činjenicom da je Rs tretirana na važnom nivou u Sankt Peterburgu" i da je imao čast da se prvi obrati na konferenciji u vezi sa savremenim izazovima u polju sigurnosti. On je optužio Sjedinjene Američke Države da vode "specijalni hibridni rat protiv Rs-a i Srbije".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR