24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Moleban za Vučića uoči "bitke u Njujorku": Prisustvovali Milan Knežević i Dario Vraneš

Izvor: Screenshot TV Hram

Region

Tag Gallery
Comments 18

Moleban za Vučića uoči "bitke u Njujorku": Prisustvovali Milan Knežević i Dario Vraneš

Autor: Portal Antena M

  • Viber

U beogradskom hramu Svetog Save, rano jutros, okupili su se predstavnici Srba iz Srbije i regiona, na molebanu koji je upriličio i održao patrijarh Porfirije, sa najbližim saradnicima.

Kako je najavljeno, moleban je održan za “blagosloven put, povodom odlaska predsjednika Republike Srbije na sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici”.

Molebanu su prisustvovali Aleksandar Vučić,  Milorad Dodik, Miloš Vučević, Radovan Višković, Nenad Stevandić, predstavnici srpskih stranaka iz Crne Gore, ministri u vladama Republike Srbije i Republike Srpske, navodi se na sajtu SPC-e.

Iz Crne Gore, koliko se vidi na fotografijama, molebanu su prisustvovali lider DNP-a Milan Knežević i Dario Vraneš, predsjednik Opštine Pljevlja.

U besjedi, Porfirije je naglasio: “Sabrali smo se u našem zavjetnom Spomen hramu Svetog Save da se pomolimo pred Vaš put u Njujork, gdje u Ujedinjenim nacijama velike sile svijeta namjeravaju da donesu rezoluciju o takozvanom genocidu u Srebrenici. Smatramo to neistinom i nepravdom u odnosu na srpski narod”.

U podužoj besjedi, Porfirije je istakao: “Zbog toga danas snažno podižemo svoj glas i ukazujemo na apsolutnu neistinu i pokušaj nebivalog istorijskog revizionizma, u kojem se nastoji da prostom inverzijom srpski narod, žrtva višestrukih genocida i etničkog čišćenja, bude proglašen za počinioca genocida. Ne umanjujemo razmjere zločina u Srebrenici, ali, kao pravoslavni Srbi, ne prećutkujemo ni zločine nad srpskim narodom u okolini Srebrenice”.  

“I ovom prilikom, kada se kao narod nalazimo na iskušenju na najvećem međunarodnom forumu, kazao je Porfirije, molimo se da vam Bog da snage, mudrosti i odlučnosti da dostojanstveno i argumentima na najbolji mogući način zastupate naš narod i da svjedočite istinu da su sve žrtve ratova na ovim prostorima jednako vrijedne poštovanja i molitvenog sjećanja. To je jedan od neophodnih preduslova za mirnu budućnost među ljudima i narodima na ovim prostorima.”

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

BsckovicE

Skupila se bratija mucenika!! Pao je novi “Kosovski zavet”. Kakva farsa. Jos samo da Milos u New Yorku probode Murata i velikomucenistvo je zagarantovano. Ljudi pa Srbija je teokratska drzava. Tu su doista sampioni. Jadan je narod sa ovakvim mangupima i sibicarima.

nenad_mne

"Takozvani genocid u Srebrenici"??? Pomirljiv neki patrijarh? Okadiše li avion, ili ga je, samo, Pipun pregledao?

Vanja

Sumjam da je i patrijarh vjernik, a kamoli ostali sa slike. Novac i moc je jedino u sta oni vjeruju.