18 °

max 18 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SPC: Kampanja o Ani Brnabić - u njoj i patrijarh i Vučić

Region

Comments 0

SPC: Kampanja o Ani Brnabić - u njoj i patrijarh i Vučić

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Srpska pravoslavna crkva saopštila je da je netačno da se ona protivi prijedlogu da ministarka Ana Brnabić bude izabrana za premijerku zato što je gej. Iz SPC navode da medijska kampanja tim povodom traje već nekoliko dana "u prljavoj izmišljotini" i da u njoj "nijesu pošteđeni ni patrijarh Irinej, ni premijer Aleksandar Vučić".

Potom se, kako se navodi, "na virtuelnu scenu guraju SNS i izmišljena grupa konzervativnih episkopa koja, tobož, pokušava da spriječi da ministarka Brnabić, zato što je gej (vjerovatno hoće da kažu da je lezbijka) bude predložena za premijera".

"Srpska Pravoslavna Crkva, njen Patrijarh ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost, ne miješa se u izbor državnih zvaničnika", navodi se u saopštenju SPC.

Dodaje se da se Srpska pravoslavna crkva ne bavi privatnim životom državnih zvaničnika, te konstatuje da je neodgovorno iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije i tako ljude izlagati potencijalnoj opasnosti.

"Srpska Pravoslavna Crkva ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika. Iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije i tako ljude izlagati potencijalnoj opasnosti, krajnje je neodgovorno. Crkva nikoga ne osuđuje. Osuđuje samo grijeh, samo zlo, a čovjeka žali", navode iz SPC.

SPC u saopštenju nekoliko puta teškim riječima govori o dnevnom listu "Blic", navodeći da je "pogan", da su se "jefitno prodali" i odgovorne ljude iz beogradskog lista poziva na "pokajanje".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR