14 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izetbegović posjetio migrante: Dolazi zima, a mi znamo kako je...

Region

Comments 0

Izetbegović posjetio migrante: Dolazi zima, a mi znamo kako je...

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjetio je danas migrantske porodice s djecom, trenutno smještene u hotelu "Sedra" u Cazinu.

Najranjivijoj kategoriji migranata koji već nekoliko mjeseci borave na području Unsko-sanskog kantona (USK), uručio je donaciju, te se informisao o njihovom trenutnom tretmanu i smještaju, prenosi Fena. 

"Ovi migranti su adekvatno smješteni i imaju odgovarajući tretman, odnosno pažnju i njegu. Zadovoljni su i zahvalni Bosni i Hercegovini, a posebno ljudima odavde, koji im olakšavaju boravak i egzistenciju na sve moguće načine. Ljudi koji vode ovaj centar, kažu kako građani gotovo svakodnevno pomažu", rekao je Izetbegović.

Dodao je kako se u što skorijem periodu mora na odgovarajući način riješiti i status migranata u središtu Bihaća i Velike Kladuše.

"Nažalost, u Bihaću i Velikoj Kladuši to još uvijek nije ni blizu adekvatnog rješenja. S obzirom da se radi o mnogo većem broju ljudi, učinit ćemo sve da pomognemo kako bi se i oni adekvatno smjestili. Dolazi zima, a ne smijemo zaboraviti da su i stanovnici iz Bosne i Hercegovine ne tako davno bili u sličnoj situaciji. Imamo i određene smještajne kapacitete u Sarajevu i okolini, koji će takođe biti na raspolaganju. Uradićemo sve što je u našoj moći, kako bi i migranti i građani BiH bili zadovoljni", istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Inače, u kompleksu Rekreativno – turističkog centra "Sedra" trenutno borave 152 osobe, od kojih su polovina djeca.

Radi se na osposobljavanju još jednog dijela smještajnih kapaciteta, kako bi se broj zbrinutih i povećao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR